Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete

de Satisfyyourcravings in Pui, 29 Mai 2018 | 2681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml iaurt bulgaresc
  • 2 catei de usturoi
  • cateva firisoare de sofran
  • putin piper Cayenne
  • 1 lingura caise uscate/ stafide
  • 200 grame carne de pui gatita (eu am folosit carne ramasa de la un preparat anterior)
  • 1 lingura de ceapa verde tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingura marar proaspat, tocat
  • 50 grame unt topit
  • cateva foi filo/ de placinta/ yufka
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui si susan
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete:

Se rupe/ taie carnea de pui in bucati potrivite. 

Intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare, ierburile, sofranul, piperul cayenne si caisele tocate. Se adauga carnea de pui si se amesteca bine. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se unge un vas potrivit pentru cuptor cu putin unt topit, apoi se aseaza jumatate din foile filo astfel incat toata baza sa fie acoperita. Se ung cu unt. Se adauga compozitia cu pui deasupra si se intinde usor pe toata suprafata. Se aseaza restul de foi filo deasupra, se ung cu restul de unt si se presara cu semintele de floarea soarelui si susan. 

Se coace 15 minute. Se lasa la racit inainte de a fi taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor