Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete

de Satisfyyourcravings in Pui, 29 Mai 2018 | 2764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml iaurt bulgaresc
  • 2 catei de usturoi
  • cateva firisoare de sofran
  • putin piper Cayenne
  • 1 lingura caise uscate/ stafide
  • 200 grame carne de pui gatita (eu am folosit carne ramasa de la un preparat anterior)
  • 1 lingura de ceapa verde tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingura marar proaspat, tocat
  • 50 grame unt topit
  • cateva foi filo/ de placinta/ yufka
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui si susan
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete:

Se rupe/ taie carnea de pui in bucati potrivite. 

Intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare, ierburile, sofranul, piperul cayenne si caisele tocate. Se adauga carnea de pui si se amesteca bine. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se unge un vas potrivit pentru cuptor cu putin unt topit, apoi se aseaza jumatate din foile filo astfel incat toata baza sa fie acoperita. Se ung cu unt. Se adauga compozitia cu pui deasupra si se intinde usor pe toata suprafata. Se aseaza restul de foi filo deasupra, se ung cu restul de unt si se presara cu semintele de floarea soarelui si susan. 

Se coace 15 minute. Se lasa la racit inainte de a fi taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut