Se cerne faina, se face in mijloc o adancitura in care se pune drojdia proaspata sfaramata, deasupra se pune o jumatate de cana de lapte cald( din total), atentie sa nu fie fierbinte, se pune o lingura de zahar deasupra si se presara si putina faina, se amesteca asa putin si se lasa 15 minute la...
Biscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas.
Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si aromele, vanilia, esenta de rom, coaja de portocala.
Compozitia am pus-o deasupra biscuitilor, am...
Intr-un vas larg am sfaramat biscuitii.
Intr-un ibric am pus laptele si l-am infierbantat, am topit untul, in el am pus vanilia, romul am amestecat si am turnat totul peste biscuiti.
Am rupt jeleurile bucatele si le-am pus deasupra, am pus o jumatate de borcan de nutella in interior,...
Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si se pune in folie la rece pana preparam umplutura.
In acelasi lighenas in care am preparat aluatul(...
Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt.
Se framanta pana se omogenizeaza aluatul, se infoliaza si se tine la rece pana este gata umplutura de mere....
Blatul:
Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid (3-5 minute, depinde de indemanare), se infoliaza si se pune la frigider.
Umplutura:
Merele se...
Se topeste untul intr-un vas mic, apoi se lasa deoparte.
Se mixeaza ouale cu praful de sare, cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul( 6 sau 7 minute).
Se adauga in compozitie si se mixeaza, coaja de lamaie, branza lingura cu lingura, faina si la final untul...
Am presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu esenta de rom, peste mere am pus zaharul vanilat si scortisoara, iar la final peste prune am adaugat...
Merele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg.
Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.), vanilia laptele dulce si am amestecat.
Am framantat aluatul, l-am infainat usor cu putina faina si...
Se pun la mixer ouale intregi, impreuna cu praful de sare, vanilia si zaharul si se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul ( in jur de 7 minute).
Intre timp intr-un bol, se topeste untul, apoi se trage vasul de pe foc si in el se topeste ciocolata, se amesteca si se toarna usor, in timp ce...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul.
Se adauga mai intai uleiul, se mixeaza bine, apoi iaurtul, iar la final faina si praful de copt.
Se taie in bucati caisele.
In tava tapetata cu pergament, se pune jumatate din compozitie, apoi...
Se unge tava cu ulei de cocos.
Visinele eu le-am pus direct congelate nu le-am scurs deloc si la final m-am bucurat de siropul format impreuna cu cel de artar.
Foile se ung intre ele cu ulei de cocos din belsug, cate 4 bucati, se pune deasupra o parte de gem, apoi o parte din visine, se...
Fructele se spala, se scurg, se stropesc cu lamaie si deasupra se pune amidonul, se amesteca usor.
Ouale se mixeaza cu praful de sare cateva secunde, se adauga zaharul si vanilia in ploaie, se mixeaza pana isi tripleaza volumul.
Untul se topeste, se trage vasul deoparte, se adauga iaurtul,...
Biscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot.
Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat.
Pe un platou de tort se monteaza doar inelul culinar.
Untul se topeste si cand s-a racit, se pune peste biscuiti, impreuna cu o jumatate de...
Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul (sase, sapte minute).
Se adauga frisca si se mixeaza in continuare un minut, apoi se pune branza dulce lingura cu lingura.
In acest moment, deoarece se dubleaza volumul...
Drojdia se pune intr-un bol impreuna cu o lingurita de zahar se amesteca cu 3 linguri lapte si se lasa la loc caldut la dospit.
Se cerne faina intr-un lighean de framantat.
Galbenusurile( eu le-am pus reci direct din frigider) se amesteca cu o lingurita rasa de sare.
Se fierbe laptele cu...
Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.
Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si coaja de portocala pana se omogenizeaza.
Compozitia de branza se adauga lingura cu lingura peste cea...
Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme.
Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare.
Untul se topeste si se lasa deoparte la racit.
Untul topit si racit se pune intr-un vas mare, se adauga...
Se topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine.
Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp de 5 minute, se adauga ouale pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare ou adaugat, apoi vanilia, se pune...
Se pregatesc ingredientele, se cantaresc, se pun in boluri.
Intr-un vas se pune untul rece taiat bucatele dar moale, faina cernuta, se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, praful de copt, otetul, laptele dulce si se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza usor si se...
Se amesteca intr-un vas faina, praful de sare, zaharul, drojdia uscata.
Intr-un ibric larg se pune laptele se incalzeste usor, se amesteca cu untul, se topeste usor, si cu galbenusurile, , apoi, vanilia, esenta de rom, coaja de lamaie, cu grija sa nu devina fierbinte compozitia, se toarna...
Se prepara cafeaua in espressor, se toarna intr-un ibric larg, se pune si untul si se topeste la foc mic, se adauga ciocolata si se topeste, se amesteca si se lasa deoparte.
Ouale se mixeaza spuma cu praful de sare, se adauga zaharul, vanilia, si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se lasa...
Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se adauga oul, smantana, vanilia, praful de sare si se framanta un aluat atat cat sa se omogenizeze...
Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat pe care il infainam cu o lingura de faina si il punem la rece timp de 30 de minute. ...
Ouale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce.
Galbenusurile se amesteca cu smantana, vanilia si coaja de portocala ( nu razuiti niciodata in prajitura altceva decat portocala Bio) si se...
Bananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena.
Ouale se mixeaza in bol cu praful de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga usor compozitia cu...
Aluatul se prepara simplu; untul rece taiat bucati se amesteca cu oul, faina, praful de sare, zaharul, laptele si se framanta aluatul pana se omogenizeaza.
Aluatul se infaineaza usor cu inca o lingura de faina si se imparte in opt bucati de marimea unei mingii de ping pong.
Pe o...
Untul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea si zaharul.
Din laptele caldut, se pun 3 linguri deasupra drojdiei.
Se razuie lamaia si...
Blatul se prepara simplu, se amesteca untul rece taiat felii cu oul, zaharul, faina, praful de copt, apa si vanilia si se formeaza un aluat care se infaineaza usor.
Pe o suprafata de intins infainata (eu intind pe foaia de copt direct), se intinde foaia de aluat mai mult decat dimensiunea...
Untul se topeste intr-un ibric, la foc mic, se trage vasul de pe aragaz, se adauga ciocolata cu alune, apoi cea neagra; cu o lingura se amesteca bine, pana se topeste, cand se mai raceste putin, se pune smantana si se omogenizeaza.
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia 5 minute, se...
Desert cozonac cu nuca si cacao
Se cerne faina, se face in mijloc o adancitura in care se pune drojdia proaspata sfaramata, deasupra se pune o jumatate de cana de lapte cald( din total), atentie sa nu fie fierbinte, se pune o lingura de zahar deasupra si se presara si putina faina, se amesteca asa putin si se lasa 15 minute la...
Desert tort de biscuiti cu ciocolata
Biscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas. Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si aromele, vanilia, esenta de rom, coaja de portocala. Compozitia am pus-o deasupra biscuitilor, am...
Desert tort de biscuiti cu Nutella, jeleuri de portocale si alune de padure
Intr-un vas larg am sfaramat biscuitii. Intr-un ibric am pus laptele si l-am infierbantat, am topit untul, in el am pus vanilia, romul am amestecat si am turnat totul peste biscuiti. Am rupt jeleurile bucatele si le-am pus deasupra, am pus o jumatate de borcan de nutella in interior,...
Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj
Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si se pune in folie la rece pana preparam umplutura. In acelasi lighenas in care am preparat aluatul(...
Desert placinta cu mere
Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt. Se framanta pana se omogenizeaza aluatul, se infoliaza si se tine la rece pana este gata umplutura de mere....
Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit
Blatul: Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid (3-5 minute, depinde de indemanare), se infoliaza si se pune la frigider. Umplutura: Merele se...
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce si visine
Se topeste untul intr-un vas mic, apoi se lasa deoparte. Se mixeaza ouale cu praful de sare, cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul( 6 sau 7 minute). Se adauga in compozitie si se mixeaza, coaja de lamaie, branza lingura cu lingura, faina si la final untul...
Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune
Am presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu esenta de rom, peste mere am pus zaharul vanilat si scortisoara, iar la final peste prune am adaugat...
Desert tarta rustica cu mere verzi
Merele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg. Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.), vanilia laptele dulce si am amestecat. Am framantat aluatul, l-am infainat usor cu putina faina si...
Desert negresa cu zmeura
Se pun la mixer ouale intregi, impreuna cu praful de sare, vanilia si zaharul si se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul ( in jur de 7 minute). Intre timp intr-un bol, se topeste untul, apoi se trage vasul de pe foc si in el se topeste ciocolata, se amesteca si se toarna usor, in timp ce...
Desert prajitura cu caise
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul. Se adauga mai intai uleiul, se mixeaza bine, apoi iaurtul, iar la final faina si praful de copt. Se taie in bucati caisele. In tava tapetata cu pergament, se pune jumatate din compozitie, apoi...
Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar
Se unge tava cu ulei de cocos. Visinele eu le-am pus direct congelate nu le-am scurs deloc si la final m-am bucurat de siropul format impreuna cu cel de artar. Foile se ung intre ele cu ulei de cocos din belsug, cate 4 bucati, se pune deasupra o parte de gem, apoi o parte din visine, se...
Prajitura cu fructe de vara
Fructele se spala, se scurg, se stropesc cu lamaie si deasupra se pune amidonul, se amesteca usor. Ouale se mixeaza cu praful de sare cateva secunde, se adauga zaharul si vanilia in ploaie, se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste, se trage vasul deoparte, se adauga iaurtul,...
Desert Martini cheesecake cu fructe de padure
Biscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot. Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat. Pe un platou de tort se monteaza doar inelul culinar. Untul se topeste si cand s-a racit, se pune peste biscuiti, impreuna cu o jumatate de...
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca
Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul (sase, sapte minute). Se adauga frisca si se mixeaza in continuare un minut, apoi se pune branza dulce lingura cu lingura. In acest moment, deoarece se dubleaza volumul...
Desert cozonac cu aluat oparit si Nutella
Drojdia se pune intr-un bol impreuna cu o lingurita de zahar se amesteca cu 3 linguri lapte si se lasa la loc caldut la dospit. Se cerne faina intr-un lighean de framantat. Galbenusurile( eu le-am pus reci direct din frigider) se amesteca cu o lingurita rasa de sare. Se fierbe laptele cu...
Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si coaja de portocala pana se omogenizeaza. Compozitia de branza se adauga lingura cu lingura peste cea...
Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii
Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme. Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare. Untul se topeste si se lasa deoparte la racit. Untul topit si racit se pune intr-un vas mare, se adauga...
Desert prajitura israeliana de ciocolata
Se topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine. Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp de 5 minute, se adauga ouale pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare ou adaugat, apoi vanilia, se pune...
Desert placinta delicioasa cu aluat fraged si branza dulce sarata
Se pregatesc ingredientele, se cantaresc, se pun in boluri. Intr-un vas se pune untul rece taiat bucatele dar moale, faina cernuta, se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, praful de copt, otetul, laptele dulce si se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza usor si se...
Desert briose mucenici
Se amesteca intr-un vas faina, praful de sare, zaharul, drojdia uscata. Intr-un ibric larg se pune laptele se incalzeste usor, se amesteca cu untul, se topeste usor, si cu galbenusurile, , apoi, vanilia, esenta de rom, coaja de lamaie, cu grija sa nu devina fierbinte compozitia, se toarna...
Desert cupcakes cu cafea, ciocolata espresso, frisca si fulgi de ciocolata
Se prepara cafeaua in espressor, se toarna intr-un ibric larg, se pune si untul si se topeste la foc mic, se adauga ciocolata si se topeste, se amesteca si se lasa deoparte. Ouale se mixeaza spuma cu praful de sare, se adauga zaharul, vanilia, si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se lasa...
Desert tarta cu branza dulce vanilata
Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se adauga oul, smantana, vanilia, praful de sare si se framanta un aluat atat cat sa se omogenizeze...
Desert prajitura cu mere si scortisoara
Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat pe care il infainam cu o lingura de faina si il punem la rece timp de 30 de minute. ...
Desert prajitura cu branza dulce, suc de portocale si pepite de ciocolata
Ouale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce. Galbenusurile se amesteca cu smantana, vanilia si coaja de portocala ( nu razuiti niciodata in prajitura altceva decat portocala Bio) si se...
Desert prajitura lipicioasa cu banane si cacao
Bananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena. Ouale se mixeaza in bol cu praful de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga usor compozitia cu...
Desert mini tarte cu mere
Aluatul se prepara simplu; untul rece taiat bucati se amesteca cu oul, faina, praful de sare, zaharul, laptele si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Aluatul se infaineaza usor cu inca o lingura de faina si se imparte in opt bucati de marimea unei mingii de ping pong. Pe o...
Desert poale-n brau
Untul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea si zaharul. Din laptele caldut, se pun 3 linguri deasupra drojdiei. Se razuie lamaia si...
Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate
Blatul se prepara simplu, se amesteca untul rece taiat felii cu oul, zaharul, faina, praful de copt, apa si vanilia si se formeaza un aluat care se infaineaza usor. Pe o suprafata de intins infainata (eu intind pe foaia de copt direct), se intinde foaia de aluat mai mult decat dimensiunea...
Desert chec cu ciocolata si alune
Untul se topeste intr-un ibric, la foc mic, se trage vasul de pe aragaz, se adauga ciocolata cu alune, apoi cea neagra; cu o lingura se amesteca bine, pana se topeste, cand se mai raceste putin, se pune smantana si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia 5 minute, se...