Desert prajitura cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 13 Feb 2018 | 4668 vizualizari

 

Parfum imbietor de mar! 
Un aluat fraged minunat, impletit cu multa umplutura de mere parfumate.... va prezint o reteta de suflet!
 Puneti reteta de blat la pastrat, merita, as spune fara lipsa de modestie ca este perfecta, eu o folosesc si la tarte, am preparat zilele trecute o tarta delicioasa cu branza dulce care a avut un succes rasunator, ne-am lins cu totii pe degete!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 gr. faina de patiserie( plus inca o lingura plus pentru infainat)
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou
  • 80 gr. smantana( aprox. 3 linguri)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • o lingurita praf de copt

Umputura:

  • 14 mere
  • 230 gr zahar brun
  • scortisoara
  • vanilie

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • betisor de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si scortisoara:

Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat pe care il infainam cu o lingura de faina si il punem la rece timp de  30 de minute. 

Merele spalate si curatate le razuim intr-un vas.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati aproximativ egale.

Intindem prima foaie pe o suprafata usor infainata si o asezam in tava, punem merele, presaram zaharul si scortisoara, apoi vanilia si punem deasupra si a doua foaie intinsa in prealabil. Intepam foaia pe toata suprafata cum dorim noi, cu model sau fara.

Coacem prajitura 45 de minute la 180 de grade Celsius, o lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar pudra vanilat.

O bunatate!

 

TIPS-URI

1

Aluatul este tare bun si nu se rupe la intins, ne vom ajuta de foarte putina faina.

2

Foaia de la baza nu se inteapa, exista riscul sa se scurga sucul de mar si sa se lipeasca prajitura de tava.

3

Nu este nevoie sa ungem tava sau sa o tapetam, in niciun caz nu vom pune pergament.

4

Racim prajitura complet inainte sa o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii