Desert chec cu ciocolata si alune

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Noi 2017 | 3616 vizualizari

 

Preferatul meu!
Un desert cu multa, multa ciocolata!
 

 

INGREDIENTE

  • 225 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 300 gr. ciocolata cu pasta de alune
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 5 oua
  • 75 gr. zahar
  • 100 gr. smantana
  • vanilie
  • coaja de la o portocala( Bio, daca nu gasiti, renuntati)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de cacao

Glazura:

  • 70 gr. ciocolata neagra
  • 70 gr. ciocolata cu pasta de alune
  • 60 gr. unt
  • vanilie
  • alune de padure
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu ciocolata si alune:

 

Untul se topeste intr-un ibric, la foc mic, se trage vasul de pe aragaz, se adauga ciocolata cu alune, apoi cea neagra; cu o lingura se amesteca bine, pana se topeste, cand se mai raceste putin, se pune smantana si se omogenizeaza.

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia 5 minute, se pune compozitia de ciocolata, coaja de portocala, apoi faina si praful de copt.

Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu cacao, apoi se toarna compozitia.

Checul se coace la 180 de grade Celsius, pana ce trece testul scobitorii, la mine a durat o ora, poate chiar o ora si 5 minute.

Intre timp se prepara glazura: la foc mic, intr-un vas, se topeste untul in el se pune vanilia si ciocolata se omogenizeaza si apoi se toarna desupra checului.

Checul se taie numai cand este perfect racit...cam dupa doua ore.

Se decoreaza cu alune.

E delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, stafide si cocos