Preferatul meu!
Un desert cu multa, multa ciocolata!
Glazura:
Untul se topeste intr-un ibric, la foc mic, se trage vasul de pe aragaz, se adauga ciocolata cu alune, apoi cea neagra; cu o lingura se amesteca bine, pana se topeste, cand se mai raceste putin, se pune smantana si se omogenizeaza.
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia 5 minute, se pune compozitia de ciocolata, coaja de portocala, apoi faina si praful de copt.
Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu cacao, apoi se toarna compozitia.
Checul se coace la 180 de grade Celsius, pana ce trece testul scobitorii, la mine a durat o ora, poate chiar o ora si 5 minute.
Intre timp se prepara glazura: la foc mic, intr-un vas, se topeste untul in el se pune vanilia si ciocolata se omogenizeaza si apoi se toarna desupra checului.
Checul se taie numai cand este perfect racit...cam dupa doua ore.
Se decoreaza cu alune.
E delicios!