Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Mar 2018 | 23061 vizualizari

 

O minunatie delicioasa!
Bunatati de Paste!

 

INGREDIENTE

  • 670 gr. branza dulce
  • 300 gr. smantana( 20% gras.)
  • 300 gr. zahar
  • 7 oua
  • 1 portocala zeama si coaja( BIO)
  • 200 gr. unt( 82% gras.)
  • 60 gr. amidon
  • 60 gr. gris
  • 60 gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • stafide aurii
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
  • forma cu inel culinar detasabil de 26 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii:

Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme.

Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare.

Untul se topeste si se lasa deoparte la racit.

 Untul topit si racit se pune intr-un vas mare, se adauga smantana si branza, se amesteca, apoi galbenusurile, zeama de portocala, coaja, aromele, vanilia, esenta de rom, se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga amidonul, grisul, faina, praful de copt si se mixeaza.

Peste compozitia de branza se pune jumatate din bezeaua de albus cu zahar si se mixeaza, cealalta jumatate se adauga prin invaluire amestecand cu un tel usor ( renuntam la mixer).

Se tapeteaza o forma rotunda mare cu inel detasabil cu hartie de copt, eu am pus hartie si pe margini si se toarna jumatate de compozitie, se pune un rand de stafide, apoi se toarna restul si deasupra se pun din nou stafide.

La cuptorul incins maxim la 220 de grade C, se pune pasca si se lasa zece minute, apoi se reduce temperatura la 170 de grade C si se coace pana la finalul orei.( programul dureaza 60 de minute)

Se scoate forma cu grija, se lasa la racit perfect (pana a doua zi am lasat-o eu), apoi se transfera pe un platou, se decoreaza cu zahar pudra vanilat si se mananca cu pofta!

Pasca se tine la rece, asta in caz ca va mai ramane, eu insa nu garantez :))))))))))! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

09.04.2018, 20:38

Kytz...iti multumesc din toata inima pentru cuvintele frumoase!

RuxyRux 1

09.04.2018, 20:39

Multumesc Dantes!

RuxyRux 1

09.04.2018, 20:39

Multumesc frumos Mihaela draga mea draga!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin