Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Mar 2018 | 21513 vizualizari

 

O minunatie delicioasa!
Bunatati de Paste!

 

INGREDIENTE

  • 670 gr. branza dulce
  • 300 gr. smantana( 20% gras.)
  • 300 gr. zahar
  • 7 oua
  • 1 portocala zeama si coaja( BIO)
  • 200 gr. unt( 82% gras.)
  • 60 gr. amidon
  • 60 gr. gris
  • 60 gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • stafide aurii
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
  • forma cu inel culinar detasabil de 26 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii:

Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme.

Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare.

Untul se topeste si se lasa deoparte la racit.

 Untul topit si racit se pune intr-un vas mare, se adauga smantana si branza, se amesteca, apoi galbenusurile, zeama de portocala, coaja, aromele, vanilia, esenta de rom, se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga amidonul, grisul, faina, praful de copt si se mixeaza.

Peste compozitia de branza se pune jumatate din bezeaua de albus cu zahar si se mixeaza, cealalta jumatate se adauga prin invaluire amestecand cu un tel usor ( renuntam la mixer).

Se tapeteaza o forma rotunda mare cu inel detasabil cu hartie de copt, eu am pus hartie si pe margini si se toarna jumatate de compozitie, se pune un rand de stafide, apoi se toarna restul si deasupra se pun din nou stafide.

La cuptorul incins maxim la 220 de grade C, se pune pasca si se lasa zece minute, apoi se reduce temperatura la 170 de grade C si se coace pana la finalul orei.( programul dureaza 60 de minute)

Se scoate forma cu grija, se lasa la racit perfect (pana a doua zi am lasat-o eu), apoi se transfera pe un platou, se decoreaza cu zahar pudra vanilat si se mananca cu pofta!

Pasca se tine la rece, asta in caz ca va mai ramane, eu insa nu garantez :))))))))))! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

09.04.2018, 20:38

Kytz...iti multumesc din toata inima pentru cuvintele frumoase!

RuxyRux 1

09.04.2018, 20:39

Multumesc Dantes!

RuxyRux 1

09.04.2018, 20:39

Multumesc frumos Mihaela draga mea draga!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Albinita