RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete / Dulciuri

Desert tarta cu branza dulce si agrise

In Dulciuri la 16 Noi 2017

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute. Crema de branza se prepara usor; se amesteca cu mixerul ouale si zaharul, se pune branza in doua trei transe, apoi iaurtul, zeama si coaja de...

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise

In Dulciuri la 5 Noi 2017

Se prepara blatul: se cantaresc ingredientele, apoi se pun pe rand in vas, untul rece taiat bucati, zaharul, oul, faina, praful de sare, vanilia, praful de copt stins cu otet si laptele rece, se omogenizeaza si se formeaza aluatul care se tine la rece 30 de minute. Intre timp, se prepara...

Desert placinta cu smantana si vanilie

In Dulciuri la 2 Noi 2017

O placinta fiarta in lapte, la cuptor. Se infierbanta laptele la foc mic. In tava se pune putin lapte fierbinte, se asaza foile desfacute in trei, cat sa acopere tava. Se amesteca smantana, ouale, zaharul, vanilia, turmericul, se omogenizeaza, se pune cam 3/4 din compozitie in tava, se...

Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie

In Prajituri la 1 Noi 2017

Mai intai am preparat crema de lamaie . Intr-o cratita, pe foc mic, am pus laptele cu vanilia si in timp ce s-a infierbantat, am amestecat ouale impreuna cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml frisca lichida( din total),  turmericul, apoi am omogenizat bine cu telul si am turnat...

Desert tort de biscuiti si ciocolata

In Torturi la 17 Oct 2017

Intr-un vas larg se pun biscuitii, se faramiteaza usor. Cu un tel se pot zdrobi putin, se stropesc cu doua cani de lapte pline (din total) si se continua presarea. Laptele ramas se pune pe foc intr-un ibric larg, se adauga untul, zaharul brun, se amesteca; cand este fierbinte, se adauga...

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

In Prajituri la 16 Oct 2017

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul timp de 7 minute, pana ce compozitia creste de trei ori in volum. Se adauga lingura cu lingura branza de vaci, apoi si smantana, in acest timp se mixeaza in continuare. Se adauga pasta de turmeric. Se pune zeama si coaja de lamaie, vanilia, apoi usor...

Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure

In Dulciuri la 29 Iun 2017

Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte. Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute, miscand usor pe flacara pana capata aroma. Racim alunele si le facem pudra la robot. In bolul mare al...

Desert prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 12 Mar 2017

Pregatim mai intai toate ingredientele. Din cacaua cernuta si apa, facem o pasta intr-un mic bol, adaugam si vanilia. Punem untul moale, zaharul, ouale pe rand, faina, laptele si mixam cu un tel. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura la 160 de...

Desert mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 8 Mar 2017

Faina cernuta se pune intr-un vas, praful de sare pe margine, in mijloc, drojdia uscata. Intr-un vas larg, la foc mic, se pune laptele, in el, zaharul si vanilia si se amesteca pana la dizolvarea completa. Cand zaharul s-a dizolvat perfect, punem untul si il topim, tinem vasul tot pe foc mic,...

Biscuiti cu nutella

In Dulciuri la 23 Feb 2017

Din aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti. Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga amidonul si se mixeaza. Pe tava tapetata cu pergament se pune cate o lingura din aluat, la...

Tarta cu dulceata si piersici din compot

In Dulciuri la 20 Feb 2017

Aluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune la rece 30 de minute. Se intinde aluatul pe suprafata infainata, se muta in forma de tarta unsa...

Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca

In Prajituri la 18 Feb 2017

Se amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a omogenizat, l-am infainat usor cu amidon si l-am pus la rece 30 de minute. Merele, se spala, se razuie( eu...

Trufe de ciocolata cu portocala

In Dulciuri la 18 Feb 2017

Frisca si vanilia se pun intr-un vas,  pe foc mic, se infierbanta, se pune si untul, se tine pana se topeste, se toarna totul peste ciocolata, se amesteca sa se topeasca, se adauga coaja razuita de portocala. Peste amestecul de ciocolata, se pune cacaua si apoi, zaharul pudra. Se...

Minciunele

In Dulciuri la 16 Feb 2017

Din aceasta cantitate, ne ies cam 3 portii de minciunele. Aluatul se intinde subtire, se taie in fasii, apoi in bucati mai mici, se face o taietura pe mijloc, apoi capatul trece prin ea si se rasuceste. Se fac mai intai toate formele pe o planseta, apoi se prajesc in ulei incins. Se scot...

Brownies cu branza dulce si dulceata de capsuni

In Prajituri la 15 Feb 2017

Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de copt. Se amesteca, se pune compozitia intr-o forma de copt  20 x 20 cm, unsa cu unt. Crema...

Prajitura crumble cu dovleac

In Prajituri la 14 Feb 2017

Pentru inceput, am cantarit ingredientele. Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele. Peste amestecul din vas, am pus uleiul de cocos solid, apoi apa si oul si am framantat pana am obtinut aspectul de...

Tort choux a la creme

In Torturi la 12 Feb 2017

Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat. Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un clocot, am turnat toata faina dintr-o data si am amestecat rapid cu un tel, apoi am dat cratita la...

Langosi cu urda si branza dulce

In Dulciuri la 11 Feb 2017

Se prepara usor, rapid si simplu... Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10 minute. Faina cernuta se amesteca intr-un vas cu sarea si  praful de copt. Laptele (200 ml)...

Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata

In Dulciuri la 10 Feb 2017

Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.   Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa vasul la foc mic sa fiarba, se pune coaja razuita de lamaie,  zaharul si vanilia si se amesteca...

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

In Dulciuri la 9 Feb 2017

Crema: Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, cu zaharul si frisca lichida, esenta de rom, se pune si cacaua, se mixeaza,  apoi se toarna din...

Prajitura fina cu iaurt si branza dulce

In Dulciuri la 1 Feb 2017

1. Untul se topeste intr-un vas la foc mic. 2. Iaurtul se amesteca cu branza dulce, se adauga untul topit si se omogenizeaza. 3. Ouale se bat cu un praf de sare cu zaharul si vanilia pana ce  isi tripleaza volumul. 4. Peste compozitia de oua si zahar se pune cea de branza, unt si...

Ciocolata de casa cu biscuiti

In Dulciuri la 31 Ian 2017

Intr-un ibric maricel, se pune apa impreuna cu zaharul si se fierbe pana se leaga siropul, in jur de  10 minute, la foc mic, se adauga romul si vanilia si se trage vasul de pe foc. Se pune untul bucati, se amesteca bine. Intr-un lighenas ( eu am unul in care prepar aluatul de paine), se...

Chec cu piersici din compot

In Dulciuri la 30 Ian 2017

Untul rece taiat felii se lasa putin la temperatura camerei, apoi se mixeaza intr-un bol impreuna cu zaharul si vanilia 3 minute. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se amesteca ingredientele uscate, faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea si se adauga in...

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure

In Dulciuri la 29 Ian 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi. Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate:  faina cernuta cu praful de copt, amidonul, grisul. Intr-un bol, punem branza dulce, iaurtul, oul si galbenusul, vanilia, coaja...

Prajitura cu mere

In Dulciuri la 28 Ian 2017

Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt. Se framanta aluatul pana ce se omogenizeaza perfect, se infaineaza( eu am pus amidon), se pune la rece pana se prepara...

Chec turta dulce

In Dulciuri la 27 Ian 2017

Se pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte. Se cerne faina, apoi  se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul, cuisoarele, se face o gaura in mijloc, se adauga untul topit, apoi laptele, oul si se amesteca, se pune...

Placinta cu iaurt grecesc si portocale

In Dulciuri la 26 Ian 2017

Se prepara destul de usor. Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei. Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se adauga sucul de portocala, se amesteca, se lasa deoparte. Ouale se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute...

Langosi la minut, cu branza sarata

In Dulciuri la 26 Ian 2017

In mai putin de 30 de minute, va veti bucura de zece langosi incredibili...asa ca la treaba! Se pune branza cremoasa intr-un vas, apoi ouale, iaurtul, si la final, faina si praful de copt si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul. Pe o suprafata infainata (eu am folosit amidon), punem...

Gogosi cu mere, scortisoara si sirop de artar

In Dulciuri la 23 Ian 2017

1. Se amesteca cu un tel ouale cu praful de sare, zaharul pudra, vanilia si siropul de artar. 2. Se adauga faina cernuta in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza perfect, se pune si iaurtul iar la final scortisoara, se amesteca bine. 3. Feliile de mar curatate de mijloc se tavalesc prin...

Chec glazurat cu citrice

In Dulciuri la 22 Ian 2017

Untul se topeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se...

Afisate 61 - 90 din 628 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]