Este prajitura pe care as manca-o in fiecare zi, dimineata, la pranz si seara!
A iesit incredibil de delicioasa, moale, densa, plina ochi de ciocolata, vanilie si zmeura, ador aceasta combinatie fabuloasa!
Se pun la mixer ouale intregi, impreuna cu praful de sare, vanilia si zaharul si se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul ( in jur de 7 minute).
Intre timp intr-un bol, se topeste untul, apoi se trage vasul de pe foc si in el se topeste ciocolata, se amesteca si se toarna usor, in timp ce mixam, peste compozitia de ou in vasul de mixer.
Se opreste mixerul se pune faina si cacaua si se amesteca cu o lingura in interior ( in acest fel prevenim imprastierea fainii), apoi se reporneste mixerul si se mixeaza pana la omogenizare.
Tava se unge cu unt, se pune o jumatate din compozitie, se adauga jumatate din cantitatea de zmeura spalata si scursa bine, apoi se pune restul de aluat si restul de zmeura deasupra.
Prajitura se coace la 180 de grade C, timp de 35 de minute (nu trebuie sa treaca testul scobitorii).
Se lasa putin la racit si se portioneaza.
Cat se raceste prajitura, se face glazura din unt, ciocolata si nutella, amestecand ingredientele intr-un vas la foc mic si apoi se toarna calda desupra.
Daca doriti sa o scoateti mai bine din tava, o puteti lasa sa se raceasca complet, sau o puteti manca calda alaturi de o cupa doua de inghetata si desigur zmeura proaspata.
Cand prajitura e rece, puneti tava la frigider peste noapte si a doua zi o puteti scoate cu o jumatate de ora inainte sa o mancati, sau mai aveti varianta sa o mancati calda, cu inghetata alaturi.
O minunatie irezistibila!