Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune

de RuxyRux in Prajituri, 3 Oct 2018 | 2494 vizualizari

 

M-a atras foarte tare concursul acesta de toamna, precum polenul florilor pe albinute :)))) cam asa! Delicioasa provocare pot spune fara sa gresesc!
M-a inspirat foarte mult  tortul de toamna  cu mere, nuci si visine din dulceata al My CookingLife  draga noastra bucatarasa, ca de altfel cu mult timp in urma superbele ei prajituri.
https://www.bucataras.ro/retete/tort-de-toamna-cu-mere-nuci-si-visine-din-dulceata-25754.html
Ca noutate la aceasta prajitura,  am inlocuit blatul de pandispan cu unul de tarta fraged, am pus prune pe care le-am stropit cu rom, asta in loc de nuci si dulceata de visine cu gem proaspat facut din prune de toamna, iar ca o provocare am si rasturnat-o, ceea ce nu a fost deloc simplu, stiti cat de usor se rupe aluatul de tarta, in special umplut....si totusi mi-a reusit, oarecum :))))) iar gustul este unul de exceptie...am obtinut numai mmmmm, yamyyyyy....vaaaaaaiiii.... cat e de buna!
Simplu si delicios, cu ingrediente de toamna.
Retete inspirate de toamna
 
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr. unt gras 82%
  • 180 gr. faina patiserie ( plus pentru infainat doua trei linguri)
  • 1 ou mediu
  • 1 plic de zahar vanilat

Umplutura:

  • 5 mere mari
  • 6 prune
  • 1/2 borcan de gem de prune
  • esenta de rom
  • 30 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara
  • 100 gr. zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune:

Am presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu esenta de rom, peste mere am pus zaharul vanilat si scortisoara, iar la final peste prune am adaugat gemul.

Am pus tava 20 de minute la cuptor.

Intre timp am preparat blatul, untul rece taiat bucati l-am amestecat cu faina, ou, vanilie si am dat forma blatului pe care l-am infainat si l-am pus la rece  pana ce s-a racit  umplutura.

Pe o suprafata infainata am intins aluatul intr-o foaie, am decupat usor mijlocul pe care l-am pus peste umplutura, apoi marginea am adaugat-o la final deasupra.

Am copt tarta la 200 de grade C, 35 de minute.

Dupa 30 de minute, cand s-a mai racit, am desprins marginea cu un cutit, apoi am rasturnat-o pe un platou care s-a potrivit perfect la dimensiunea tartei.

Chair daca nu va iesi perfecta ca aspect tarta, va garantez ca va veti linge pe degete...pe toate! :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate