Proba de...mucenici!
La invitatia bucatarasei mele dragi iubita Laurici, am pus aceasta reteta pe pagina de concurs din FB Bucataras...asa ca daca va plac bunatatile mele....si vreti sa apreciati, va astept cu drag la mucenici insiropati!
sirop:
decor:
Se amesteca intr-un vas faina, praful de sare, zaharul, drojdia uscata.
Intr-un ibric larg se pune laptele se incalzeste usor, se amesteca cu untul, se topeste usor, si cu galbenusurile, , apoi, vanilia, esenta de rom, coaja de lamaie, cu grija sa nu devina fierbinte compozitia, se toarna peste faina si se amesteca, nu trebuie sa framantam mult ci doar cat sa omogenizam ingredientele si sa obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Aluatul se cresteaza in forma de cruce pana jos, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa pana ce isi dubleaza volumul la loc cald in bucatarie.
Cand aluatul a crescut suficient, se rup bucati cat mingea de tenis, se rotunjesc in mana si se asaza in formele unse cu ulei.
Se mai lasa 25 de minute la crescut la loc cald.
Se ung briosele cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si se coc pana ce se rumenesc frumos( mai bine de 30 de minute).
Intre timp se prepara siropul, si cand se scot briosele din cuptor se toarna fierbinte imediat peste ele.
Se ung cu miere si se presara nuca macinata din belsug.
Sa va fie de folos!