Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Noi 2018 | 8059 vizualizari

 

...de casa desigur!
Va invit cu drag la o placinta calda imbietoare, delicioasa, cu aluat preparat acasa rapid! 
Am ales aluatul de la cremsnitul rapid delicios si ma bucur ca am fost extrem de inspirata, mergeeeee perfect cu branza dulce sarata si vanilata aromata cu coaja de portocala si este  atat de frageda incat se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Aluat foietaj rapid:

  • 200 gr. unt gras( 82%)
  • 200 gr. faina patiserie
  • un praf de sare
  • o lingura plina smantana( 20%)
  • 1 ou mediu
  • 1 cutie de amidon la discretie pentru infainat

Umplutura de branza dulce sarata:

  • 1 kg branza dulce
  • 340 gr. branza sarata
  • 4 oua
  • 200 gr. smantana
  • 350 gr. zahar
  • 100 gr. faina
  • vanilie
  • coaja de portocala( BIO) razuita
  • 1 lingurita praf de copt( jumatate de pachetel)
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Tava 26/36 cm

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj:

Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si se pune in folie la rece pana preparam umplutura.

In acelasi lighenas in care am preparat aluatul( vedeti nu e nevoie sa spalam prea multe vase :)))) ) punem branza dulce, branza sarata, ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, smantana, faina si praful de copt si cu un tel amestecam pana ce omogenizam toata compozitia.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in doua bucati, prima bucata o intindem la dimensiunea tavii.

Cel mai usor se intinde pe o suprafata bine presarata cu amidon, se muta aluatul in tava pregatita, unsa cu unt si se asaza deasupra umplutura de branza.

Cealalta foaie o intindem la dimensiunea tavii de cuptor, o asezam in tava de cuptor si o vom coace in acelasi timp cu placinta, in cuptorul incins la 180 de grade..

Cand  foaia ( cea din tava de cuptor) s-a rumenit, urmarim dupa 15- 20 de minute, scoatem tava sio lasam la racit.

Placinta va mai sta la cuptor in total in jur de 40 de minute, cand este gata o scoatem o lasam cateva minute sa se mai raceasca, apoi  presaram deasupra foaia cealalta pe care o vom sfarama usor.

Presaram deasupra zahar pudra vanilat, o portionam si o mancam cu mare placere.

TIPS-URI

1

Daca va plac stafidele, puneti din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

02.12.2018, 19:27

Multumesc Dantes!

RuxyRux 1

02.12.2018, 19:28

Pe bune tu Gabytule drag? ))))) Hai vino la mine asa te astept !

mihaelar63 1

10.01.2019, 13:20

Desigur si foarte buna , daca este preparata de tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca de branza dulce, cu stafide