Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal!
Bunatati de Paste
Glazura de ciocolata:
Decoratiuni:
Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.
Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si coaja de portocala pana se omogenizeaza.
Compozitia de branza se adauga lingura cu lingura peste cea de oua si se mixeaza fara oprire.
Se opreste mixerul si se toarna amidonul, apoi praful de copt, se amesteca cu un tel sau o lingura astfel incat sa nu se imprastie in aer, apoi se porneste din nou mixerul si se mixeaza pana ce se omogenizeaza complet.
Se tapeteaza o forma rotunda cu pergament, se toarna compozitia si se coace pasca timp de o ora la 180 de grade C.
Pasca se lasa la racit si intre timp se prepara glazura.
Intr-un vas se topeste untul usor, apoi in el se topeste ciocolata, se trage vasul de pe foc si se adauga nutella, se amesteca bine. Glazura se lasa 5 minute la racit, apoi se asaza cu lingura peste pasca.
Cand este racita perfect si glazura, se decoreaza pasca cu praline si oua de ciocolata.
Delicioasa!