Desert placinta cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 23 Noi 2018 | 3876 vizualizari

 

Dulcele copilariei mele, niciodata nu ma pot satura de acest desert delicios!
O prajitura plina ochi de mere din gradina mea, va invit cu drag la rasfat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 gr faina( plus pentru infainat)
  • 1 ou
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 150 gr. zahar fin
  • 100 gr. iaurt grecesc( 10%)
  • vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte dulce

Umplutura:

  • 25 de mere frumoase
  • 100 gr. unt
  • 150 gr. zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara

Zahar pudra vanilat pentru decor.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt.

Se framanta pana se omogenizeaza aluatul, se infoliaza si se tine la rece pana este gata umplutura de mere.

Umplutura:

Avem nevoie de un vas larg pe foc mic,  punem untul, zaharul si vanilia si lasam pana se topeste totul si se omogenizeaza, adaugam merele curatate si razuite, scortisoara dupa gust( mie imi place sa pun mai multa) si  amestecam, apoi lasam compozitia inca 5 minute la foc mic sa se inmoaie si la final tragem vasul deoparte.

Aluatul il impartim in doua bucati egale.

Pe o suprafata infainata intindem prima foaie, o asezam in tava unsa cu unt, adaugam compozitia racita si deasupra asezam a doua foaie intinsa.

Intepam foaia din loc in loc cu furculita si tot cu ea sigilam marginile placintei.

Coacem placinta in jur de 40 de minute sau pana ce se rumeneste frumos.

Portionam placinta cand se raceste, o decoram cu zahar pudra vanilat si o mancam cu placere maxima! Merge bine cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi!

 

TIPS-URI

1

Taiati prajitura numai cand este rece, altfel umplutura se va imprastia si nu veti obtine o forma frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

26.11.2018, 17:10

Multumesc frumos Mirelusa scumpa!

miki_a 1

28.11.2018, 17:01

Cred că a fost minunată! O voi proba curând!

RuxyRux 1

02.12.2018, 20:54

Multumesc Miki, daaaa, a fost!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin