Desert placinta cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 23 Noi 2018 | 3571 vizualizari

 

Dulcele copilariei mele, niciodata nu ma pot satura de acest desert delicios!
O prajitura plina ochi de mere din gradina mea, va invit cu drag la rasfat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 gr faina( plus pentru infainat)
  • 1 ou
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 150 gr. zahar fin
  • 100 gr. iaurt grecesc( 10%)
  • vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte dulce

Umplutura:

  • 25 de mere frumoase
  • 100 gr. unt
  • 150 gr. zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara

Zahar pudra vanilat pentru decor.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt.

Se framanta pana se omogenizeaza aluatul, se infoliaza si se tine la rece pana este gata umplutura de mere.

Umplutura:

Avem nevoie de un vas larg pe foc mic,  punem untul, zaharul si vanilia si lasam pana se topeste totul si se omogenizeaza, adaugam merele curatate si razuite, scortisoara dupa gust( mie imi place sa pun mai multa) si  amestecam, apoi lasam compozitia inca 5 minute la foc mic sa se inmoaie si la final tragem vasul deoparte.

Aluatul il impartim in doua bucati egale.

Pe o suprafata infainata intindem prima foaie, o asezam in tava unsa cu unt, adaugam compozitia racita si deasupra asezam a doua foaie intinsa.

Intepam foaia din loc in loc cu furculita si tot cu ea sigilam marginile placintei.

Coacem placinta in jur de 40 de minute sau pana ce se rumeneste frumos.

Portionam placinta cand se raceste, o decoram cu zahar pudra vanilat si o mancam cu placere maxima! Merge bine cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi!

 

TIPS-URI

1

Taiati prajitura numai cand este rece, altfel umplutura se va imprastia si nu veti obtine o forma frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

26.11.2018, 17:10

Multumesc frumos Mirelusa scumpa!

miki_a 1

28.11.2018, 17:01

Cred că a fost minunată! O voi proba curând!

RuxyRux 1

02.12.2018, 20:54

Multumesc Miki, daaaa, a fost!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata, cu branza si visine