Desert placinta delicioasa cu aluat fraged si branza dulce sarata

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Mar 2018 | 12707 vizualizari

 

Cel mai minunat aluat fraged, cea mai delicioasa placinta cu branza, e de ajuns sa gusti o singura bucatica si nu te mai poti opri din mancat si savurat....o minunatie!
Salvati reteta aluatului si pentru placintele cu mere, merita din plin 5 *****!

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 250 gr. unt rece ( gras 82%)
  • 100 gr. zahar
  • 125 gr. smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita otet( eu am pus de Modena)
  • 4 linguri lapte dulce
  • 500 gr. faina( plus pentru infainat si intins)

Umplutura:

  • 500 gr. branza sarata( eu am pus President cremoasa cutia albastra)
  • 300 gr. branza dulce(Liddl, branza de vaci)
  • 350 gr. smantana
  • 250 gr. zahar
  • 3 oua mari
  • un varf de cutit praf de copt
  • 3 linguri amidon cu varf
  • 3 linguri gris cu varf
  • coaja de portocala
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri pentru uns foaia de deasupra
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • tava 26/38 aprox.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta delicioasa cu aluat fraged si branza dulce sarata:

Se pregatesc ingredientele, se cantaresc, se pun in boluri.

Intr-un vas  se pune untul rece taiat bucatele dar moale,  faina cernuta, se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, praful de copt, otetul, laptele dulce si se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza usor si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Crema de branza: Se amesteca cele doua feluri de branza cu smantana, ouale, zaharul, aromele, coaja de portocala, vanilia, esenta de rom, grisul, amidonul, praful de copt.

Aluatul se imparte in doua bucati aproximativ egale.

Se intinde prima foaie la dimensiunea tavii in care facem placinta, eu am intins foarte  usor aluatul pe o suprafata infainata si cu faina si cu amidon.

In tava unsa cu unt am asezat prima foaie la baza, am pus umplutura, iar deasupra a doua foaie, pe care am uns-o cu galbenus de ou.

Am copt placinta in jur de 45-  50 de minute, la 180 de grade Celsius pana s-a rumenit frumos.

Cand s-a racit, am portionat placinta si am pudrat-o cu zahar.

O mare bunatate!

TIPS-URI

1

daca va plac stafidele puteti pune in umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta delicioasa cu aluat fraged si branza dulce sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

09.04.2018, 20:58

Multumesc tare mult Kytz!

BiancaAldulea 1

29.06.2018, 20:20

Bună seara! Se poate înlocui untul cu untură? Dacă da ce cantitate? Mulțumesc frumos!

RuxyRux 1

30.06.2018, 00:22

Eu nu am incercat niciodata aluaturi cu untura, dar poti incerca, cam 25 gr.unt cred ca echivaleaza cu o lingura de untura, mai mult nu stiu cum sa te ajut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Primavara -Minodora