Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 23 Iul 2021 | 4661 vizualizari

 

O reteta geniala!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 130 gr. unt
  • 5 oua
  • 160 gr. faina
  • 50 gr. zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 5 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 50 gr. amidon
  • vanilie dupa gust( eu am pus 3 pliculete zahar vanilat)
  • 150 gr. zahar
  • 100 gr. unt

Pentru decor:

  • capsuni
  • zahar pudra
  • frisca
  • sos de ciocolata preparat din 30 gr, unt, 100 gr. ciocolata, 50 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata:

Pentru prepararea blatului:

Avem nevoie de o cratita larga, punem laptele la foc mic, adaugam untul, zaharul pudra, vanilia si amestecam apoi lasam sa dea un clocot si turnam faina toata, in bloc, omogenizam bine cu un tel si lasam pe foc aluatul timp de un minut atat cat sa se gateasca usor.

Am pus aluatul in vasul mixerului si am lasat sa se mixeze pe viteza mica, astfel incat sa se raceasca compozitia.

Cand aluatul este rece, adaugam fiecare ou pe rand, mixam bine si numai cand este perfect omogenizat aluatul il punem pe urmatorul.

Am luat doua baze de la formele de tort, am pus foaia pergament si am asezat compozitia cu lingura in mod egal pe ambele.

Am copt blaturile pe rand la cuptorul incins la 185 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute. Cand s-au copt si s-au rumenit frumos blaturile, le-am lasat la racit pe un gratar.

Intre timp am preparat crema de vanilie.

Acest mod de preparare imi place mult, il consider cel mai usor si mai simplu:

Am pus laptele si vanilia la foc mic, intre timp am amestecat intr-un vas maricel, galbenusurile cu zaharul si cu amidonul.

Cand laptele a dat un clocot am oprit focul si am asteptat 30 de secunde, apoi l-am turnat incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand fara oprire, apoi am turnat totul inapoi in cratita si am lasat la foc mic sa dea cateva clocote timp de 1 minut,(veti vedea cum crema se va ingrosa frumos), apoi am tras vasul deoparte si am racit crema.

Am pus cele 100 de grame de unt in vasul mixerului si l-am mixat usor, apoi am adaugat din crema de vanilie lingura cu lingura pana ce am obtinut o crema perfect omogenizata.

Pe un platou am asezat primul blat, apoi deasupra am pus crema, capsunile, frisca daca doriti( eu am preparat tortul in mai multe variante si cu  si fara frisca), iar deasupra din nou blat.

Pentru sos, am pus untul si laptele in ibric, apoi ciocolata cu grija sa nu se arda si am amestecat pana ce s-a topit si cat a fost cald l-am turnat peste ultimul blat.

Cand se raceste decorati cu zahar pudra. 

Tortul va trebui sa stea la rece minim sase ore, daca mai apuca! :))))

Este incredibil de delicios si te face sa te gandesti la el fara incetare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort halba de bere