O reteta geniala!
Blat:
Crema de vanilie:
Pentru decor:
Pentru prepararea blatului:
Avem nevoie de o cratita larga, punem laptele la foc mic, adaugam untul, zaharul pudra, vanilia si amestecam apoi lasam sa dea un clocot si turnam faina toata, in bloc, omogenizam bine cu un tel si lasam pe foc aluatul timp de un minut atat cat sa se gateasca usor.
Am pus aluatul in vasul mixerului si am lasat sa se mixeze pe viteza mica, astfel incat sa se raceasca compozitia.
Cand aluatul este rece, adaugam fiecare ou pe rand, mixam bine si numai cand este perfect omogenizat aluatul il punem pe urmatorul.
Am luat doua baze de la formele de tort, am pus foaia pergament si am asezat compozitia cu lingura in mod egal pe ambele.
Am copt blaturile pe rand la cuptorul incins la 185 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute. Cand s-au copt si s-au rumenit frumos blaturile, le-am lasat la racit pe un gratar.
Intre timp am preparat crema de vanilie.
Acest mod de preparare imi place mult, il consider cel mai usor si mai simplu:
Am pus laptele si vanilia la foc mic, intre timp am amestecat intr-un vas maricel, galbenusurile cu zaharul si cu amidonul.
Cand laptele a dat un clocot am oprit focul si am asteptat 30 de secunde, apoi l-am turnat incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand fara oprire, apoi am turnat totul inapoi in cratita si am lasat la foc mic sa dea cateva clocote timp de 1 minut,(veti vedea cum crema se va ingrosa frumos), apoi am tras vasul deoparte si am racit crema.
Am pus cele 100 de grame de unt in vasul mixerului si l-am mixat usor, apoi am adaugat din crema de vanilie lingura cu lingura pana ce am obtinut o crema perfect omogenizata.
Pe un platou am asezat primul blat, apoi deasupra am pus crema, capsunile, frisca daca doriti( eu am preparat tortul in mai multe variante si cu si fara frisca), iar deasupra din nou blat.
Pentru sos, am pus untul si laptele in ibric, apoi ciocolata cu grija sa nu se arda si am amestecat pana ce s-a topit si cat a fost cald l-am turnat peste ultimul blat.
Cand se raceste decorati cu zahar pudra.
Tortul va trebui sa stea la rece minim sase ore, daca mai apuca! :))))
Este incredibil de delicios si te face sa te gandesti la el fara incetare!