Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în pătrățele de 1-1,5 cm grosime și cu laturi de 3-4 cm. Este bine să fie pătrățele mici, medii și...
Mai întâi se pregătesc cartofii. Fie se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare, fie se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și se decojesc) care se decupează cu o formă atractivă. (Eu am ales să le decupez sub formă de...
Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider pentru cel puțin o...
Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm.
Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper, boia de ardei, condimente pentru pui, oregano...)
Fulgii de porumb se fărâmițează prin...
Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime.
Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin...
Cum se prepara Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie
Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe.
Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri....
Mai întâi se prepară sosul, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html
(Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se adaugă roșiile mixate, curățate de coji și de semințe. Se lasă la foc mic, până ce mai...
Mai întâi se pregătește cașcavalul și mușchiul, în cazul în care aceste ingrediente nu sunt deja feliate.
Se curăță cartofii, se spală și se taie de-a lungul, în 2-3 locuri, în așa fel încât să se facă în ei tot atâtea...
Mai întâi se pregătește umplutura. Carnea se spală, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă mărunt.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie fin și se călesc ușor în ulei suficient la foc mic.
Se adaugă carnea tocată în tigaia...
Se curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul.
Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă.
Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță de coji și se taie în sferturi.
Ficățeii se curăță de pielițe, se spală și se...
Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de pielițe și se toacă fin.
Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic, iar când se răcește, se pune într-o strecurătoare, ca...
Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot.
Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru mâncărică.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor,...
Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și piperul. Când amestecul este omogen, se ia din el cu lingurița și se formează perișoare,...
Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase de 1 cm.
Se feliază afumătura și se rumenește ușor în ulei, la foc mic.
Se amestecă...
Pentru perișoare, se amestecă bine carnea tocată mixtă cu: oul, orezul (spălat în câteva ape și scurs) mărarul tăiat fin, ceapa tăiată mărunt, sare și piper. Se formează perișoarele și se depun pe un platou uns cu ulei.
Se pune o oală cu 1,5-2 litri de apă și 1/2...
Ficatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute.
După acest interval de timp, feliile de ficat se scot din lapte, se șterg cu prosoape absorbante de hârtie și se prăjesc în...
Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele,...
Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte.
Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm grosime) și se rumenește ușor, la foc mic, într-o tigaie în care s-a turnat uleiul și s-a...
Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm.
În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă bucățile de piept de pui, care se țin...
Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele.
Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie, și când se încălzește puțin se adaugă 50 grame de unt feliat....
Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se...
Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi tocați fin, 1/2 ceapă galbenă tăiată mărunt, două lingurițe de amestec de ierburi, sare, piper...
Se curăță pulpele de tuleie, se spală și se scurg de apă, după care se prăjesc în ulei pe ambele fețe, până ce se pătrund ușor.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se pun în cratiță, peste pulpe, la călit. Se adaugă un pahar de...
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider.
Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul...
Carnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un pahar cu apă și se prepară înăbușit, până ce se pătrunde și scade sosul.
Făina...
Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe înăbușit, până ce scade sosul.
Cartofii se spală și se fierb întregi,...
Se curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă.
Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în uleiul de floarea soarelui în care s-a pus la topit untul, tăiat felii.
Se pun...
Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei:
https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html
În timp ce carnea fierbe, se prepară mujdeiul de usturoi din ingredientele de mai sus și se pregătește...
Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte.
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se scurge de uleiul în care s-a prăjit. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește...
Se face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.
Între timp se...
City Chicken
Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în pătrățele de 1-1,5 cm grosime și cu laturi de 3-4 cm. Este bine să fie pătrățele mici, medii și...
Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur
Mai întâi se pregătesc cartofii. Fie se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare, fie se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și se decojesc) care se decupează cu o formă atractivă. (Eu am ales să le decupez sub formă de...
Tarta aperitiv, cu branzeturi si carnaciori
Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider pentru cel puțin o...
Pui crispy, cu piure cremos de cartofi
Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm. Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper, boia de ardei, condimente pentru pui, oregano...) Fulgii de porumb se fărâmițează prin...
Tochitura de purcel, cu cartofi natur
Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime. Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin...
Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie
Cum se prepara Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe. Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri....
Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant
Mai întâi se prepară sosul, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html (Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se adaugă roșiile mixate, curățate de coji și de semințe. Se lasă la foc mic, până ce mai...
Cartofi impanati cu muschi si cascaval, la cuptor
Mai întâi se pregătește cașcavalul și mușchiul, în cazul în care aceste ingrediente nu sunt deja feliate. Se curăță cartofii, se spală și se taie de-a lungul, în 2-3 locuri, în așa fel încât să se facă în ei tot atâtea...
Coltunasi cu carne
Mai întâi se pregătește umplutura. Carnea se spală, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie fin și se călesc ușor în ulei suficient la foc mic. Se adaugă carnea tocată în tigaia...
Drob mozaic, din ficatei de pui
Se curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul. Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă. Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță de coji și se taie în sferturi. Ficățeii se curăță de pielițe, se spală și se...
Chiftelute marinate, cu cartofi natur
Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de pielițe și se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic, iar când se răcește, se pune într-o strecurătoare, ca...
Mâncărică de mazăre, cu morcovi și cârnați afumați de porc
Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot. Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru mâncărică. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor,...
Perisoare cu cus-cus, in sos tomat
Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și piperul. Când amestecul este omogen, se ia din el cu lingurița și se formează perișoare,...
Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor
Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase de 1 cm. Se feliază afumătura și se rumenește ușor în ulei, la foc mic. Se amestecă...
Perisoare in sos de smantana
Pentru perișoare, se amestecă bine carnea tocată mixtă cu: oul, orezul (spălat în câteva ape și scurs) mărarul tăiat fin, ceapa tăiată mărunt, sare și piper. Se formează perișoarele și se depun pe un platou uns cu ulei. Se pune o oală cu 1,5-2 litri de apă și 1/2...
Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur
Ficatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de ficat se scot din lapte, se șterg cu prosoape absorbante de hârtie și se prăjesc în...
Cartofi cu rasol afumat de porc
Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele,...
Gratin de piept de pui
Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte. Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm grosime) și se rumenește ușor, la foc mic, într-o tigaie în care s-a turnat uleiul și s-a...
Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel
Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm. În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă bucățile de piept de pui, care se țin...
Piept de pui cu mozzarella si cus-cus, la cuptor
Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele. Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie, și când se încălzește puțin se adaugă 50 grame de unt feliat....
Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi
Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se...
Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor
Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi tocați fin, 1/2 ceapă galbenă tăiată mărunt, două lingurițe de amestec de ierburi, sare, piper...
Ostropel de pui, cu mamaliguta
Se curăță pulpele de tuleie, se spală și se scurg de apă, după care se prăjesc în ulei pe ambele fețe, până ce se pătrund ușor. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se pun în cratiță, peste pulpe, la călit. Se adaugă un pahar de...
Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider. Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul...
Taci si inghite
Carnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un pahar cu apă și se prepară înăbușit, până ce se pătrunde și scade sosul. Făina...
Cartofi taranesti la cuptor, cu sos de smantana si cascaval
Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe înăbușit, până ce scade sosul. Cartofii se spală și se fierb întregi,...
Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii
Se curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă. Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în uleiul de floarea soarelui în care s-a pus la topit untul, tăiat felii. Se pun...
Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi
Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html În timp ce carnea fierbe, se prepară mujdeiul de usturoi din ingredientele de mai sus și se pregătește...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se scurge de uleiul în care s-a prăjit. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește...
Tarta cu ciuperci si carne tocata
Se face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. Între timp se...