Cartofi cu rasol afumat de porc

de RODIMUR in Porc, 20 Dec 2018 | 3382 vizualizari

 

Pentru această mâncare am folosit doar o parte dintr-un rasol uriaș de porc, iar rezultatul ne-a alintat papilele gustative, cu gustul dulceag de la morcovi și roșii și mai ales cu gustul de afumătură. Este o mâncare foarte gustoasă, care se prepară ușor și destul de repede.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de rasol afumat de porc (fără os)
  • 8 cartofi roz
  • 1 ceapă mare
  • 2 roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rasol afumat de porc:

Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele, care se adaugă în oală, la fiert.

Ceapa  se curăță, se spală, se taie (mai mare) și se adaugă în oală, la fiert. 

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și semințe, se taie cubulețe și se pun în oală, la fiert cu celelalte ingrediente.

Se completează apa în oală, când scade.

Se curăță cartofii, se spală și se taie în forma dorită, dar mai mare. Când carnea și rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii.

După un clocot-două, când și cartofii sunt aproape fierți, se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în oală. În același timp se adaugă și cățeii de usturoi, întregi.

Se mai lasă preparatul la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu sare, piper, cimbru și boia, iar după încă 2-3 minute se oprește focul de la aragaz.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se taie mărunt și se presară peste preparat, după ce s-a ”odihnit” 10 minute.

Se servește imediat, cu murături alături.

 

TIPS-URI

1

Pentru că rasolul este destul de gras, nu mai este necesar să sotăm legumele în ulei.

2

Fierbeți legumele direct în oală și ele-și vor păstra gustul lor dulce și natural.

3

Nu adăugați cartofii și roșiile decât la sfârșit, când celelalte ingrediente sunt aproape fierte. Astfel, ele-și vor păstra forma și nu se vor terciui.

4

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor la fiert.

5

Condimentați la sfârșit, cu 2-3 minute înainte de a lua oala de pe foc și presărați pătrunjelul tocat după ce ați oprit flacăra de la aragaz și mâncarea s-a ”odihnit” 10 minute.

6

Serviți preparatul cu murături de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rasol afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

21.12.2018, 20:05

Așa este, Rocsi, a fost excelent și ne-a plăcut tare mult...Păcat că lumina asta de iarnă nu mi-a permis să dovedesc și altora cât de bine arăta în realitate...Mulțumesc pentru apreciere!

dantes 1

26.12.2018, 10:29

Buni!

RODIMUR 1

26.12.2018, 10:43

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc