Pentru week-end-ul trecut am preparat destul de repede și ușor niște copănele de pui cu cartofi, în sos picant, la pungă. Au ieșit foarte bune, gustoase și sățioase, tentante prin aspectul lor. Un motiv serios de a repeta, din când în când, această experiență, mai ales atunci când nu avem mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa noastră cea de toate zilele.
Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți.
Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.
Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte condimente, pentru a prepara sosul picant. Se omogenizează bine compoziția, până ce se dizolvă zahărul și sarea.
Se marinează cartofii și se pun în pungă, împreună cu ceapa.
Se marinează copănelele, se adaugă în pungă, peste cartofi și se toarnă deasupra restul de sos picant.
Se leagă bine punga, se fac câteva găuri în partea de sus a pungii și se pune într-o tavă uscată, de ceramică. Se dă tava cu preparatul la rece pentru o oră, răgaz necesar pentru condimente, ca să pătrundă în copănele și în cartofi.
Se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, pentru cel puțin o oră și jumătate.
După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se desface cu grijă punga (pentru că aburii sunt fierbinți) se pun cartofii în platoul de servire și deasupra, copănelele.
Se servește imediat, cu murături asortate, sau cu o salată la alegere.
1
Aplicați câteva găuri în partea de sus a pungii, pentru ca aburii să poată ieși.
2
Aveți grijă ca în cuptor punga cu preparatul să nu atingă părțile metalice.
3
Dacă doriți ca preparatul să fie mai uscat, mai rumenit, puteți să-l scoateți din pungă și să-l reintroduceți în cuptor, pentru încă 15-20 de minute, dar aveți grijă să nu se usuce.
4
Pentru sosul picant puteți adăuga condimentele care vă plac, în funcție de gustul dumneavoastră.
5
Preparați din timp sosul picant, pentru a avea răgazul să se omogenizeze.
6
Desfaceți cu grijă punga, după ce scoateți tava cu preparatul din cuptor. Aburii sunt foarte fierbinți și dacă nu sunteți atenți, puteți să vă ardeți.