Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 16 Sep 2019 | 3550 vizualizari

 

În convalescență fiind, am avut o pauză mare ”de la butoane” cum obișnuiește să spună o colegă foarte harnică, dar ieri m-am ridicat din pat ca să fac rapid ceva dulce, iar astăzi am preparat un fel principal, din ingrediente puține și de calitate, la fel de rapid, dar în același timp foarte gustos și sățios.
Am făcut o tochitură din pulpă de porc pe care am servit-o alături de cartofi natur, nu de mămăliguță și de alte ingrediente, ca de obicei. Am preparat carnea oarecum dietetic, mai mult fiartă și rumenită doar ușor, pentru că nu era grasă și am folosit puțin ulei. În plus, nu voiam să se ardă și să capete un gust amărui.
Mâncarea a fost foarte bună și a dispărut rapid, mai ales din farfuria soțului, care nu este un așa mare amator, ca mine, de mămăliguță. Iată de ce am preferat cartofii natur...
Garnitura a fost doar pentru două porții, de azi.

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg de pulpă de porc
  • 6 cartofi roz
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de purcel, cu cartofi natur:

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime.

Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin albe.

Se toarnă apă în cratiță, până ce se acoperă bine carnea și se fierbe la foc mediu. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. 

Când apa scade, se înțeapă carnea cu o furculiță, pentru a vedea dacă este fragedă. Dacă mai trebuie să fiarbă puțin, adăugați o cană de apă caldă și lăsați cratița la foc mic, până ce bucățile de carne încep să se rumenească ușor. Atunci condimentați, după gust, cu sare și piper și când carnea este gata, luați cratița de pe foc.

În timp ce carnea fierbe, se alege, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când carnea este aproape gata, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb la foc iute, în apă cu sare.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pun în farfurie, se presară pătrunjel tocat și se adaugă tochitura din carne de purcel.

Se poate servi cu orice salată de sezon, sau cu murături.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și carne mai grasă, dacă vă place. Eu am folosit carne slabă.

2

Tăiați carnea în bucăți potrivite, nu prea mici, pentru că se vor mai micșora, la preparare.

3

Cartofii roz sunt de preferat pentru a fi pregătiți natur, pentru că nu se sfărâmă la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de purcel, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos de soia