Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 16 Sep 2019 | 3195 vizualizari

 

În convalescență fiind, am avut o pauză mare ”de la butoane” cum obișnuiește să spună o colegă foarte harnică, dar ieri m-am ridicat din pat ca să fac rapid ceva dulce, iar astăzi am preparat un fel principal, din ingrediente puține și de calitate, la fel de rapid, dar în același timp foarte gustos și sățios.
Am făcut o tochitură din pulpă de porc pe care am servit-o alături de cartofi natur, nu de mămăliguță și de alte ingrediente, ca de obicei. Am preparat carnea oarecum dietetic, mai mult fiartă și rumenită doar ușor, pentru că nu era grasă și am folosit puțin ulei. În plus, nu voiam să se ardă și să capete un gust amărui.
Mâncarea a fost foarte bună și a dispărut rapid, mai ales din farfuria soțului, care nu este un așa mare amator, ca mine, de mămăliguță. Iată de ce am preferat cartofii natur...
Garnitura a fost doar pentru două porții, de azi.

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg de pulpă de porc
  • 6 cartofi roz
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de purcel, cu cartofi natur:

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime.

Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin albe.

Se toarnă apă în cratiță, până ce se acoperă bine carnea și se fierbe la foc mediu. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. 

Când apa scade, se înțeapă carnea cu o furculiță, pentru a vedea dacă este fragedă. Dacă mai trebuie să fiarbă puțin, adăugați o cană de apă caldă și lăsați cratița la foc mic, până ce bucățile de carne încep să se rumenească ușor. Atunci condimentați, după gust, cu sare și piper și când carnea este gata, luați cratița de pe foc.

În timp ce carnea fierbe, se alege, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când carnea este aproape gata, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb la foc iute, în apă cu sare.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pun în farfurie, se presară pătrunjel tocat și se adaugă tochitura din carne de purcel.

Se poate servi cu orice salată de sezon, sau cu murături.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și carne mai grasă, dacă vă place. Eu am folosit carne slabă.

2

Tăiați carnea în bucăți potrivite, nu prea mici, pentru că se vor mai micșora, la preparare.

3

Cartofii roz sunt de preferat pentru a fi pregătiți natur, pentru că nu se sfărâmă la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de purcel, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon