Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie

de Valclaudia in Prajituri, 19 Oct 2014 | 113260 vizualizari

 

Si am ajuns si la reteta cu numarul 600!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr fulgi nuca de cocos
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina cernuta
  • Blat 2:
  • 3 oua mari, de casa + 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar tos
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 lingura cu varf pudra de roscove
  • Crema:
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 7 linguri zahar tos
  • 5 linguri de lapte
  • 1 pachet de unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri zahar pudra
  • Spuma de albus:
  • un praf de sare
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • zeama de la 1/2 limeta
  • Glazura de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri de lapte
  • Pentru decor:
  • stelute galbene din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Pentru primul blat, mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele uniform. Tapetam tava cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Turnam prima parte a blatului in tava, il dam la cuptor pentru 5 minute.

Al doilea blat il preparam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si pudra de roscove. Renuntam la mixer, ne ajutam de o lingura de lemn pentru etapa in care vom incorpora in amestecul de blat faina proaspat cernuta si spuma de albusuri. Turnam cea de-a doua parte a blatului peste prima parte, scoasa din cuptor, nivelam si dam din nou tava la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din cuptor, il lasam la racorit si ne ocupam de crema.

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, apoi batem crema pe baie de abur cu ajutorul unui tel pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit complet crema, mixam untul cu zaharul pudra.

Incorporam pe rand cate o lingura din crema de unt in crema fiarta de galbenusuri, mixam usor sa nu se taie amestecul de creme obtinut.

Intindem crema peste blatul racit, nivelam, apoi dam la rece pana preparam spuma de albusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si zeama de limeta. Punem spuma intr-un pos, apoi o repartizam peste crema.

Dam din nou la rece.

Ciocolata se topeste in 3-4 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.

Dupa ce se racoreste usor, decoram prajitura dupa inspiratie cu glazura de ciocolata, apoi presaram stelute galbene din zahar.

Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Corinuta 1

19.10.2014, 21:52

ce frumoasa e! Felicitari!

irya 1

03.12.2014, 14:39

Foarte bine arata prajitura... dar am o intrebare ce este pudra de roscove si de unde se poate procura? multumesc ,chiar vreau sa o fac de sarbatori daca ma lamuriti ...

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.12.2014, 22:48

Delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz