Si am ajuns si la reteta cu numarul 600!
Pentru primul blat, mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele uniform. Tapetam tava cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Turnam prima parte a blatului in tava, il dam la cuptor pentru 5 minute.
Al doilea blat il preparam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si pudra de roscove. Renuntam la mixer, ne ajutam de o lingura de lemn pentru etapa in care vom incorpora in amestecul de blat faina proaspat cernuta si spuma de albusuri. Turnam cea de-a doua parte a blatului peste prima parte, scoasa din cuptor, nivelam si dam din nou tava la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor, il lasam la racorit si ne ocupam de crema.
Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, apoi batem crema pe baie de abur cu ajutorul unui tel pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit complet crema, mixam untul cu zaharul pudra.
Incorporam pe rand cate o lingura din crema de unt in crema fiarta de galbenusuri, mixam usor sa nu se taie amestecul de creme obtinut.
Intindem crema peste blatul racit, nivelam, apoi dam la rece pana preparam spuma de albusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si zeama de limeta. Punem spuma intr-un pos, apoi o repartizam peste crema.
Dam din nou la rece.
Ciocolata se topeste in 3-4 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.
Dupa ce se racoreste usor, decoram prajitura dupa inspiratie cu glazura de ciocolata, apoi presaram stelute galbene din zahar.
Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!