Pieptul de porc se spală, se scurge de apă și se porționează.
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil.
Când ceapa s-a înmuiat puțin, se adaugă feliile de piept de porc și se călesc...
Pieptul de pui se curăță de pielițe, se spală și se scurge de apă, după care se porționează în felii cu grosimea de maxim 1,5 cm.
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se taie fin.
Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel....
Cartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei.
Ceapa roșie se curăță, se spală, se taie, se desface și se pune inelușe în tavă, peste cartofi. Se condimentează...
Se pregătesc ingredientele, care se vor pune în straturi, într-un vas termorezistent. Trebuie să aveți în vedere că pieptul de pui, untul și ceapa vor fi puse în două straturi, iar cartofii și cașcavalul în trei straturi (ca să împărțiți de la...
Se pune uleiul și untul la topit în tigaie, la foc mic.
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, în ulei și o jumătate din cantitatea de unt, numai atât cât să se înmoaie și să devină trasparentă.
Ficățeii se...
Se face un aluat fraged, tare și nelipicios din făină, ou, sare și unt rece. Când aluatul este gata preparat, se împachetează într-o folie alimentară din plastic și se ține la frigider cel puțin 30 de minute.
Între timp se prepară ingredientele pentru...
Carnea, porționată deja, se spală foarte bine și se lasă apoi încă o oră în apă rece.
Între timp se curăță legumele, se spală și se lasă întregi.
După o oră, carnea se scurge de apă și se pune într-un vas mare, cu legumele (morcovii,...
Carnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în lapte și stoarsă.
Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește în ulei...
Cum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase
Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin.
Legumele se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie...
Preparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc
Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă.
Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata fierți se lasă la răcorit, după care se...
Rasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere.
Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se îndepărtează codițele și se opăresc în apă clocotită cu sare, după care se...
Carnea se spală, se scurge de apă și se curăță de vițe și de pielițele nedorite, după care se toacă fin.
Se curăță ceapa, se spală și se călește puțin în ulei, la foc mic, până devine transparentă, iar apoi se lasă să se scurgă de ulei și să se răcească....
Carnea se spală, se strecoară de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin, chiar de două ori, dacă este cazul.
Se curăță legumele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie fin, se călește ușor, până devine...
Carnea se spală și se curăță bine de pielițe, vițe și osânză nedorită, după care se taie în cubulețe și se pune la călit într-o cratiță cu ulei, la foc mic, până ce se albește pe toate fețele.
Se adaugă 3-4 pahare de apă și se lasă la fiert...
Carnea se curăță de pielițe și de vițe nedorite, se spală, se scurge de apă, după care se toacă mărunt.
Se fierb 6 ouă tari, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji.
Ceapa și cățeii de usturoi se curăță, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie...
Pieptul de pui se dezosează, se spală bine și se lasă la scurs, după care se feliază.
Se curăță cele două cepe, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și apoi se taie mărunt, după care se călesc în ulei suficient, pentru a nu se arde, ci pentru a deveni ca...
Fasolea se alege, se spală și se pune cu apă rece la înmuiat, cu o seară înainte de preparare.
Ciolanul afumat se curăță și se spală bine, după care se crestează puțin (ca să fiarbă mai bine și mai repede) și se pune cu apă multă la fiert, la foc iute. Se...
Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la foc mic, pe toate fețele. După ce această operațiune a avut loc, se toarnă 500-600 ml apă peste...
Se alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul.
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare.
Varza se curăță, se spală și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă 1-2...
Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine.
Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin, după care se scurg de apă și se taie, dar nu foarte mărunt.
Cepele se curăță, se spală, se...
Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei:
https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html
După ce s-a ales carnea de rasol de pe oase și s-a desfăcut, se poate servi imediat, cu legumele fierte în supă, ca fel principal de...
Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider.
După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din...
Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate părțile), după care se toarnă peste ea două-trei pahare de apă și se lasă la foc iute, să fiarbă...
Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din tavă.
Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și se pot servi.
Se spală, se...
Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească.
Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în bastonașe, ceapa în peștișori, usturoiul în feliuțe subțiri, iar roșiile în...
Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html
Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă...
Cum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa
Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare.
Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine,...
Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă.
Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și la scurs de ulei.
Se macină fin pieptul de pui și se amestecă apoi cu ceapa topită și...
Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde.
Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul.
Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa verde se taie și se pun la topit în ulei, iar codițele se taie, de asemenea și se pregătesc...
Ostropel moldovenesc, din carne de porc
Pieptul de porc se spală, se scurge de apă și se porționează. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil. Când ceapa s-a înmuiat puțin, se adaugă feliile de piept de porc și se călesc...
Piept de pui cu sos de smantana si muștar
Pieptul de pui se curăță de pielițe, se spală și se scurge de apă, după care se porționează în felii cu grosimea de maxim 1,5 cm. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se taie fin. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel....
Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor
Cartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei. Ceapa roșie se curăță, se spală, se taie, se desface și se pune inelușe în tavă, peste cartofi. Se condimentează...
Cartofi gratinati, cu piept de pui la cuptor
Se pregătesc ingredientele, care se vor pune în straturi, într-un vas termorezistent. Trebuie să aveți în vedere că pieptul de pui, untul și ceapa vor fi puse în două straturi, iar cartofii și cașcavalul în trei straturi (ca să împărțiți de la...
Pate din ficatei de pui
Se pune uleiul și untul la topit în tigaie, la foc mic. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, în ulei și o jumătate din cantitatea de unt, numai atât cât să se înmoaie și să devină trasparentă. Ficățeii se...
Tarta din ficatei de pui si branza de burduf
Se face un aluat fraged, tare și nelipicios din făină, ou, sare și unt rece. Când aluatul este gata preparat, se împachetează într-o folie alimentară din plastic și se ține la frigider cel puțin 30 de minute. Între timp se prepară ingredientele pentru...
Piftie de curcan
Carnea, porționată deja, se spală foarte bine și se lasă apoi încă o oră în apă rece. Între timp se curăță legumele, se spală și se lasă întregi. După o oră, carnea se scurge de apă și se pune într-un vas mare, cu legumele (morcovii,...
Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa
Carnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în lapte și stoarsă. Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește în ulei...
Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase
Cum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin. Legumele se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie...
Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc
Preparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă. Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata fierți se lasă la răcorit, după care se...
Rasol afumat de porc, cu pastai si rosii
Rasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere. Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se îndepărtează codițele și se opăresc în apă clocotită cu sare, după care se...
Parjoale moldovenesti cu cartofi natur
Carnea se spală, se scurge de apă și se curăță de vițe și de pielițele nedorite, după care se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală și se călește puțin în ulei, la foc mic, până devine transparentă, iar apoi se lasă să se scurgă de ulei și să se răcească....
Chiftelute marinate
Carnea se spală, se strecoară de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin, chiar de două ori, dacă este cazul. Se curăță legumele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie fin, se călește ușor, până devine...
Cus-cus cu pulpa de porc
Carnea se spală și se curăță bine de pielițe, vițe și osânză nedorită, după care se taie în cubulețe și se pune la călit într-o cratiță cu ulei, la foc mic, până ce se albește pe toate fețele. Se adaugă 3-4 pahare de apă și se lasă la fiert...
Oua scotiene, cu salata de varza
Carnea se curăță de pielițe și de vițe nedorite, se spală, se scurge de apă, după care se toacă mărunt. Se fierb 6 ouă tari, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji. Ceapa și cățeii de usturoi se curăță, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie...
Piept de pui cu smantana si galuste de faina
Pieptul de pui se dezosează, se spală bine și se lasă la scurs, după care se feliază. Se curăță cele două cepe, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și apoi se taie mărunt, după care se călesc în ulei suficient, pentru a nu se arde, ci pentru a deveni ca...
Fasole cu ciolan afumat
Fasolea se alege, se spală și se pune cu apă rece la înmuiat, cu o seară înainte de preparare. Ciolanul afumat se curăță și se spală bine, după care se crestează puțin (ca să fiarbă mai bine și mai repede) și se pune cu apă multă la fiert, la foc iute. Se...
Tocanita din legume si carne de porc
Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la foc mic, pe toate fețele. După ce această operațiune a avut loc, se toarnă 500-600 ml apă peste...
Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi
Se alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Varza se curăță, se spală și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă 1-2...
Sarmale dezechipate
Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine. Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin, după care se scurg de apă și se taie, dar nu foarte mărunt. Cepele se curăță, se spală, se...
Rasol de vita cu legume fierte
Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html După ce s-a ales carnea de rasol de pe oase și s-a desfăcut, se poate servi imediat, cu legumele fierte în supă, ca fel principal de...
Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur
Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider. După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din...
Tochitura moldoveneasca
Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate părțile), după care se toarnă peste ea două-trei pahare de apă și se lasă la foc iute, să fiarbă...
Pulpe de pui la tava cu legume la aburi
Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din tavă. Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și se pot servi. Se spală, se...
Cus-cus cu carnati de casa
Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în bastonașe, ceapa în peștișori, usturoiul în feliuțe subțiri, iar roșiile în...
Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi
Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă...
Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa
Cum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare. Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine,...
Chiftelute din piept de pui
Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă. Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și la scurs de ulei. Se macină fin pieptul de pui și se amestecă apoi cu ceapa topită și...
Cighir din ficatei de pui
Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde. Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul. Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa verde se taie și se pun la topit în ulei, iar codițele se taie, de asemenea și se pregătesc...