Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

de RODIMUR in Pui, 7 Oct 2018 | 3399 vizualizari

 

Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un fel principal foarte gustos, sănătos, ușor și dietetic, fără prăjeli și fără grăsimi. Tot să mănânci așa ceva...!
Ca sos am făcut rapid un amestec ușor de muștar și smântână, care a ieșit foarte bun.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care carnea a stat în frigider, la baiț.

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocănele de pui
  • 2 cartofi roz, mari
  • 2 morcovi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru baiț:
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • boia de ardei dulce
  • amestec preparat în casă din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)
  • 1 pahar cu apă
  • Pentru sos:
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • 2-3 linguri de smântână grasă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi:

Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se prepară un sos rapid dintr-o linguriță de muștar clasic, mixat cu 2-3 linguri de smântână grasă.

Se încinge grătarul, se scot ciocănelele din baiț și se pun la preparat, întorcându-le apoi pe toate fețele, ca să se pătrundă bine.

Se curăță cartofii și morcovii, se spală, se taie rondele și se pun la aburi pentru 30 de minute.

Când ciocănelele sunt gata, se pun în farfurii, alături de rondelele de cartofi și morcovi, stropite cu sos din smântână și muștar și presărate cu frunze proaspete de pătrunjel.

Se poate servi alături o salată de sezon. Pentru că garnitura este din cartofi, nu se servește și pâine.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care se fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

2

Fierte la aburi, legumele își păstrează gustul și forma.

3

Pentru baiț, puteți adăuga și alte condimente, care vă plac (oregano, ierburi italiene, rozmarin...)

4

Puneți legumele la aburi în același timp în care puneți ciocănelele la grătar, ca să fie toate calde, la servire.

5

Puteți folosi orice alt sos vă place.

6

În loc de sos, puteți folosi unt.

7

Înveliți baza ciocănelelor cu staniol, nu doar pentru aspect, ci și pentru igienă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

11.10.2018, 08:10

Mulțumesc frumos, Dantes!

cristinutanicolita 1

11.10.2018, 21:56

Simplu, gustos, sănătos!

RODIMUR 1

11.10.2018, 22:51

Așa e, Cristinuța... Mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui