Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

de RODIMUR in Pui, 7 Oct 2018 | 3563 vizualizari

 

Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un fel principal foarte gustos, sănătos, ușor și dietetic, fără prăjeli și fără grăsimi. Tot să mănânci așa ceva...!
Ca sos am făcut rapid un amestec ușor de muștar și smântână, care a ieșit foarte bun.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care carnea a stat în frigider, la baiț.

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocănele de pui
  • 2 cartofi roz, mari
  • 2 morcovi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru baiț:
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • boia de ardei dulce
  • amestec preparat în casă din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)
  • 1 pahar cu apă
  • Pentru sos:
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • 2-3 linguri de smântână grasă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi:

Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se prepară un sos rapid dintr-o linguriță de muștar clasic, mixat cu 2-3 linguri de smântână grasă.

Se încinge grătarul, se scot ciocănelele din baiț și se pun la preparat, întorcându-le apoi pe toate fețele, ca să se pătrundă bine.

Se curăță cartofii și morcovii, se spală, se taie rondele și se pun la aburi pentru 30 de minute.

Când ciocănelele sunt gata, se pun în farfurii, alături de rondelele de cartofi și morcovi, stropite cu sos din smântână și muștar și presărate cu frunze proaspete de pătrunjel.

Se poate servi alături o salată de sezon. Pentru că garnitura este din cartofi, nu se servește și pâine.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care se fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

2

Fierte la aburi, legumele își păstrează gustul și forma.

3

Pentru baiț, puteți adăuga și alte condimente, care vă plac (oregano, ierburi italiene, rozmarin...)

4

Puneți legumele la aburi în același timp în care puneți ciocănelele la grătar, ca să fie toate calde, la servire.

5

Puteți folosi orice alt sos vă place.

6

În loc de sos, puteți folosi unt.

7

Înveliți baza ciocănelelor cu staniol, nu doar pentru aspect, ci și pentru igienă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana, usturoi si ciuperci