Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

de RODIMUR in Curcan, 11 Aug 2019 | 12199 vizualizari

 

De la alt preparat, mi-au rămas două bucăți mărișoare de ficat de curcan, adică  patru lobi și rapid am preparat o cină gustoasă și îmbietoare. N-am vrut să prăjesc ceapa, așa că am fiert-o înăbușit, ca la ostropel, iar cartofii natur au fost cea mai bună garnitură, alături de sosul scăzut.
Pentru Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficat de curcan, ceapa, usturoi, rosii, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie
  • 2 bucăți de ficat de curcan (4 lobi)
  • 2 cepe galbene, medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100-150 ml de supă concentrată (sau apă)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Garnitură:
  • 2 cartofi roz, mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie:

Cum se prepara Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe.

Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri.

Se fasonează ficatul, se spală și se scurge de apă.

Se toarnă uleiul în tigaie și când s-a încălzit, se pun bucățile de ficat, la foc mic, căte 2-3 minute pe fiecare parte.

Se adaugă ceapa și supa concentrată (eu am folosit apă), se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu timp de 4-5 minute.

Se adaugă roșiile și apoi usturoiul feliat, se acoperă din nou tigaia cu capacul și se mai lasă la foc mediu încă 4-5 minute.

Se condimentează cu: sare, piper și oregano, se amestecă ușor, în așa fel încât condimentele să se distribuie uniform, se acoperă din nou tigaia cu capacul și după încă 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.

Se servește cu Cartofi natur, cu mult sos scăzut, dulce și bun, de la ceapă și roșii. Se presară pătrunjel tocat. 

Iti recomandam si reteta gustoasa de Ficatei in sos de ceapa sau varianta de Ficatei de pui in bacon.

TIPS-URI

1

Trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă, pentru ca preparatul să nu se lipească de fundul vasului.

2

Pregătiți mai întâi ingredientele, înainte de a începe prepararea la cald.

3

Fierbeți ingredientele înăbușit, pentru că mâncarea va fi mai bună și se va prepara mai repede.

4

Puneți cartofii la fiert înainte de a începe prepararea legumelor. Astfel, ei vor fi gata odată cu ficatul cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc inabusita – reteta simpla, la tigaie