Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

de RODIMUR in Curcan, 11 Aug 2019 | 12529 vizualizari

 

De la alt preparat, mi-au rămas două bucăți mărișoare de ficat de curcan, adică  patru lobi și rapid am preparat o cină gustoasă și îmbietoare. N-am vrut să prăjesc ceapa, așa că am fiert-o înăbușit, ca la ostropel, iar cartofii natur au fost cea mai bună garnitură, alături de sosul scăzut.
Pentru Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficat de curcan, ceapa, usturoi, rosii, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie
  • 2 bucăți de ficat de curcan (4 lobi)
  • 2 cepe galbene, medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100-150 ml de supă concentrată (sau apă)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Garnitură:
  • 2 cartofi roz, mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie:

Cum se prepara Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe.

Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri.

Se fasonează ficatul, se spală și se scurge de apă.

Se toarnă uleiul în tigaie și când s-a încălzit, se pun bucățile de ficat, la foc mic, căte 2-3 minute pe fiecare parte.

Se adaugă ceapa și supa concentrată (eu am folosit apă), se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu timp de 4-5 minute.

Se adaugă roșiile și apoi usturoiul feliat, se acoperă din nou tigaia cu capacul și se mai lasă la foc mediu încă 4-5 minute.

Se condimentează cu: sare, piper și oregano, se amestecă ușor, în așa fel încât condimentele să se distribuie uniform, se acoperă din nou tigaia cu capacul și după încă 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.

Se servește cu Cartofi natur, cu mult sos scăzut, dulce și bun, de la ceapă și roșii. Se presară pătrunjel tocat. 

Iti recomandam si reteta gustoasa de Ficatei in sos de ceapa sau varianta de Ficatei de pui in bacon.

TIPS-URI

1

Trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă, pentru ca preparatul să nu se lipească de fundul vasului.

2

Pregătiți mai întâi ingredientele, înainte de a începe prepararea la cald.

3

Fierbeți ingredientele înăbușit, pentru că mâncarea va fi mai bună și se va prepara mai repede.

4

Puneți cartofii la fiert înainte de a începe prepararea legumelor. Astfel, ei vor fi gata odată cu ficatul cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc inabusita – reteta simpla, la tigaie