De la alt preparat, mi-au rămas două bucăți mărișoare de ficat de curcan, adică patru lobi și rapid am preparat o cină gustoasă și îmbietoare. N-am vrut să prăjesc ceapa, așa că am fiert-o înăbușit, ca la ostropel, iar cartofii natur au fost cea mai bună garnitură, alături de sosul scăzut.
Pentru Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficat de curcan, ceapa, usturoi, rosii, condimente.
Cum se prepara Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie
Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe.
Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri.
Se fasonează ficatul, se spală și se scurge de apă.
Se toarnă uleiul în tigaie și când s-a încălzit, se pun bucățile de ficat, la foc mic, căte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se adaugă ceapa și supa concentrată (eu am folosit apă), se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu timp de 4-5 minute.
Se adaugă roșiile și apoi usturoiul feliat, se acoperă din nou tigaia cu capacul și se mai lasă la foc mediu încă 4-5 minute.
Se condimentează cu: sare, piper și oregano, se amestecă ușor, în așa fel încât condimentele să se distribuie uniform, se acoperă din nou tigaia cu capacul și după încă 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.
Se servește cu Cartofi natur, cu mult sos scăzut, dulce și bun, de la ceapă și roșii. Se presară pătrunjel tocat.
Iti recomandam si reteta gustoasa de Ficatei in sos de ceapa sau varianta de Ficatei de pui in bacon.
1
Trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă, pentru ca preparatul să nu se lipească de fundul vasului.
2
Pregătiți mai întâi ingredientele, înainte de a începe prepararea la cald.
3
Fierbeți ingredientele înăbușit, pentru că mâncarea va fi mai bună și se va prepara mai repede.
4
Puneți cartofii la fiert înainte de a începe prepararea legumelor. Astfel, ei vor fi gata odată cu ficatul cu sos.