Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur

de RODIMUR in Pui, 17 Oct 2019 | 3006 vizualizari

 

Pieptul de pui, tratat termic cât se poate de sănătos și îmbunătățit cu felii de cașcaval este o delicatesă, mai ales alături de câteva felii de cartofi natur, stropite cu unt. În plus, acest preparat delicios se poate face rapid și foarte ușor, de către oricine.
Există și varianta de a prăji ușor pieptul de pui, în puțin unt, la tigaie, înainte de a-l înveli în cașcaval, dar eu am preferat dintotdeauna să-l prepar la grill...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mic de pui (350-400 grame)
  • 3-4 felii de cașcaval
  • 2 cartofi roz, mari
  • 50 grame de unt
  • sare
  • piper
  • ierburi italiene
  • oregano
  • boia de ardei iute/dulce (sau chilli, dar în cantitate foarte mică)
  • condimente pentru grătar
  • Pentru servit:
  • pătrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur:

Mai întâi se pregătesc cartofii. Fie se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare, fie se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și se decojesc) care se decupează cu o formă atractivă. (Eu am ales să le decupez sub formă de inimioare).

Pieptul de pui se spală, se fasonează și dacă este cazul, se mai subțiază, dar foarte puțin (felia de piept de pui trebuie să aibă cel puțin 1 cm, ca să nu se usuce la preparare).

Se condimentează pieptul de pui, gata feliat cu: sare, piper, oregano, condiment pentru grătar, ierburi italiene și boia de ardei, sau chilli.

Se dă pieptul de pui la rece pentru 20-25 de minute, după care se prepară la grill, la foc mic, până ce se pătrunde ușor, de fiecare parte.

După ce s-au preparat feliile de piept de pui, pe ambele fețe, se pun într-o tavă și se acoperă cu felii de cașcaval. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și ”îmbracă” pieptul de pui.

Se servește imediat, cu cartofi natur, stropiți cu unt topit și presărați cu frunze de pătrunjel tocat.

TIPS-URI

1

Socotiți o porție de 175-200 grame/persoană.

2

Feliile de piept de pui trebuie să fie groase de cel puțin 1 cm, ca să nu se usuce și întărească la preparare.

3

Feliile de piept de pui pot fi condimentate mai înainte de a fierbe cartofii natur, pentru ca toată mâncarea să fie caldă, la servire.

4

Înainte de a pune feliile de piept de pui pe grill, asigurați-vă că acesta este bine încins, apoi diminuați focul de la aragaz.

5

Puteți folosi condimentele care vă plac și aveți grijă la dozarea celor iuți.

6

Nu țineți prea mult la cuptor feliile învelite în cașcaval, pentru că acesta se va topi și nu veți mai obține efectul scontat.

7

Puteți asocia o salată de roșii și castraveți, sau de varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui basquaise