Îmi place cus-cusul și pieptul de pui. Îmi place să gătesc cu unt. Îmi place să adaug brânzeturi de calitate în preparate. Din toate aceste preferințe poate apărea o rețetă minunată. Și știți cum se numește o rețetă minunată, cu ingrediente preferate, de calitate? Răsfăț!
Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele.
Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie, și când se încălzește puțin se adaugă 50 grame de unt feliat. Când untul s-a topit, se rumenesc frumos bucățelele din piept de pui, întorcându-le din când în când pe toate fețele.
Între timp se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 7-8 minute, după care se clătește în două-trei ape reci și se lasă să se scurgă.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pune în ea o jumătate din cantitatea de cus-cus, peste care se pune un strat de mozzarella răzuită și restul de unt, feliat. Se acoperă acest strat cu restul de cus-cus, se condimentează cu sare și piper, se toarnă supa de pui pe întreaga suprafață și se dă tava la cuptor, neacoperită, pentru 15-20 minute.
După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se amestecă ușor straturile de cus-cus și mozzarella și se adaugă bucățelele rumenite de piept de pui, cu untul în care s-au prăjit.
Se acoperă tava cu capacul (sau cu folie alimentară de staniol) și se mai dă la cuptor pentru 10-15 minute.
Se servește cald.
1
Bucățelele de piept de pui nu trebuie să fie prea mici, pentru că se vor mai strânge la preparare.
2
Nu fierbeți cus-cusul mai mult decât este cazul, ca să nu se terciuiască.
3
Pentru ca untul să nu se ardă, trebuie să turnați în tigaie, în prealabil, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
4
Dacă nu aveți supă de pui, puteți folosi supă concentrată. În fapt, măcar din osul pieptului și din piele, se poate obține, prin fierbere, cantitatea de supă necesară preparării.
5
Când dați prima dată tava la cuptor, trebuie să fie neacoperită, pentru ca supa să se îmbibe în cus-cus, mozzarella să se topească și ca să se prepare repede.
6
După ce adăugați bucățelele de piept de pui în tavă, trebuie să o acoperiți cu capacul (sau cu o folie alimentară de staniol) pentru ca mâncarea să se prepare înăbușit și să nu se usuce carnea.
7
Serviți cald. Nu este nevoie nici de pâine, nici de salată.