Cum facem galustele:
Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen.
Punem castronul la frigider si ne apucam sa pregatim supa.
Cum facem supa:
Tocam ceapa, telina si pastarnacul marunt si...
Aluatul se lasa la decongelat la temperatura camerei.
Intindem foaia presand putin cu sucitorul, intindem pe toata suprafata ei ketch-up de casa (sau suc de rosii), radem cascavalul, punem maslinele taiate rondele subtiri, adaugam bacon-ul taiat in bucatele late de 2 cm . Presaram sare, piper...
Curatati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;)
Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine pestele si lasati-l la scurs intr-o sita.
Puneti intr-o tigaie ulei la incins si adaugati o...
Pregatim budinca de vanilie urmand instructiunile de pe ambalaj.
Umplem o cana cu budinca de vanilie si o amestecam cat e fierbinte cu ness-ul si bucatica de ciocolata pana se omogenizeaza.
Pasam capsunele cu furculita, nu la mixer, cat sa mai simtim si cate o bucatica mare de capsune din...
In carnea tocata, adugam ceapa rasa, ouale, cateii de usturoi pisati, pesmetul si condimentele. Amestecam bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne.
Lasam la frigider aproximativ 30 minute ca sa se aromatizeze carnea.
Modelam chiftelele, nu prea groase, - riscam sa nu se...
Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!).
In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in...
Cum preparam snitelele:
Taiem carnea de pui in fasii lungi de grosimea unui deget.
Amestecam ouale cu mustarul, sare, piper, faina si boia.
Intr-un bol amestecam pesmetul cu cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici.
Dam fiecare bucatica de carne prin amestecul de ou, apoi...
Curatam usturoiul si il presam.
Intr-o oala punem apa, adaugam cubuletele de legume si punem pe foc, pana da intr-un clocot.
In alt vas, punem usturoiul la calit, dar nu il rumenim, ci doar 1 minut amestecand continuu cat sa capete uleiul putina aroma.
Punem uleiul cu usturoi peste supa...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena.
Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie.
Turnam treptat faina amestecand de sus in jos,...
Mixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.
Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul.
Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praf de copt. Punem sarea si esenta...
Punem intr-un ceaun apa si sarea si malaiul. Amestecam si acoperim cu un capac.
Asteapta sa inceapa sa borboroseasca.
Amestecam bine si adaugam cubuletul de unt, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba 20 minute, dar mai amestecam din cand in cand.
Mamaliga este gata cand se...
Pui intr-un vas de inox zaharul si apa, si lasi la fiert pana se obtine un sirop usor maroniu. Lasi la racit.
Separat, pui laptele la incalzit, adaugi in el semintele de la batonul de vanilie, se lasi sa se infuzeze aroma.
Amesteci ouale cu zaharul, sarea si coaja de...
Dai branza pe razatoare, pui peste ea 300 gr din cantitatea de smantana si amesteci totul foarte bine.
Desfaci pachetul de foi de placinta dupa ce l-ai tinut la temperatura camerei si faci 4 rulouri din 3 foi, un rulou din 2 foi.
Iei prima foaie de placinta, o ungi cu unt topit, pui pestea...
Spalam fiecare ou in parte cu putin detergent si il limpezim bine. Le punem apoi la fiert in apa rece, cat sa le acopere, la foc mic ca sa nu se sparga.
Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasam 7 minute, apoi oprim focul si scurgem apa.
Punem in 4 cani diferite, 170 ml. (in fiecare...
Decongelam aluatul foietaj la temperatura camerei.
Feliem usturoiul si kaizerul in bucatele subtiri. Taiem in jumatate maslinele fara samburi. Fiecare foaie de aluat o impartim prin taiere, in 16 patrate egale.
Fiind doua foi in pachet, vom obtine la final 32 patrate. In...
Punem cratita pe foc, adaugam uleiul (cat sa acopere in strat fin fundul acesteia).
Cat se incinge uleiul tocam ceapa, telina si ardeiul in bucatele mici, morcovii rondele si pisam ustuoiul. Adaugam totul peste uleiul incins si amestecam ca sa nu se lipeasca. Adaugam apa calduta si...
Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie) si batem bine totul cu un tel.
Adaugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin si...
Amestecam ouale cu bacon-ul taiat bucatele mici, apoi adaugam cascavalul taiat si el bucatele mici. Potrivim de sare si piper, punem si cimbru dupa gust.
Punem o tigaie pe foc, ungem toata suprafata cu ulei de masline si turnam amestecul de oua avand grija ca acesta sa se imprastie pe toata...
Desfacem infoiata conopida in buchetele si o spalam.
Punem apoi buchetelele la fiert in apa cu sare...dar nu prea mult...cam 10 minute.
Intre timp, in uleiul incins, punem ceapa si rosiile tocate marunt.
Adaugam patrunjelul si usturoiul tocat. Amestecam si adaugam conopida...
Se pun cei 2 l de apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga sare, se amesteca si se pun cochiliile. Amestecam si lasam sa fiarba cat timp este indicat pe pachet. In cazul meu, 7 minute.
Scurgem de apa, punem din nou vasul cu cochilii pe foc, adaugam laptele rece, cele 4 linguri de...
Punem tonul bine scurs intr-un vas, il zdrobim cu furculita, adaugam ceapa tocata marunt, caperele desarate si tocate marunt, mararul/patrunjelul si sucul de lamaie. Adaugam maioneza, potrivim de sare si piper si amestecam foarte bine.
Ouale le spalam si le spargem cu grija un capacel cat mai mic, golim continutul, le spalam pe interior si le lasam sa se usuce. Punem gelatina la hidratat in putina apa rece, timp de 10 minute.
In supa de pui putin incalzita, punem gelatina si amestecam pana se dizolva complet.
Taiem...
Punem o tigaie teflonata la incins. Taiem cele doua fasii de bacon in jumatate, feliile de cascaval la fel. Obtinem 4 bucati de bacon si 4 de cascaval.
Cand tigaia s-a incins, punem feliile de bacon, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam deasupra lor cate o bucata de cascaval, punem putina...
Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata.
O spalam din nou si o punem la fiert in aa rece (aproximativ 1.5 l) cat sa o acopere.
Intre timp pregatim aceeasi cantitate de apa pe care...
Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar, oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul ,dar avand grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la...
Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare.
Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute. Cat timp fierb morcovii,...
Preparare Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia
Punem zeama de varza la fiert cu 2 catei de usturoi (taiati feliute), dafin, piper, ienibahar.
Adaugam bucata de slanina si o fierbem 20-40 minute (depinde cat de groasa este). Daca furculita intra usor in ea inseamna...
Cum preparam clatitele:
Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 2 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei...
Tiramisu reţetă originală
Cum preparam crema de ciocolata:
Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand crema devine vascoasa. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam energic. Lasam la racit.
Cum...
Punem ton-ul la scurs intr-o sita.
Spalam salata verde si o rupem cu mainile in bucatele mici. Spalam si ceapa verde si o tocam bucatele potrivite.
Punem bucatalele de salata intr-un bol incapator, ceapa verde taiata, adaugam boabele de porumb (fara zeama din conserva), punem si ton-ul rupt...
Supa cu galuste de gris
Cum facem galustele: Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen. Punem castronul la frigider si ne apucam sa pregatim supa. Cum facem supa: Tocam ceapa, telina si pastarnacul marunt si...
Melci din foietaj cu umplutura de pizza
Aluatul se lasa la decongelat la temperatura camerei. Intindem foaia presand putin cu sucitorul, intindem pe toata suprafata ei ketch-up de casa (sau suc de rosii), radem cascavalul, punem maslinele taiate rondele subtiri, adaugam bacon-ul taiat in bucatele late de 2 cm . Presaram sare, piper...
Caras prajit in crusta de malai
Curatati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;) Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine pestele si lasati-l la scurs intr-o sita. Puneti intr-o tigaie ulei la incins si adaugati o...
Budinca de ness cu piure de capsune
Pregatim budinca de vanilie urmand instructiunile de pe ambalaj. Umplem o cana cu budinca de vanilie si o amestecam cat e fierbinte cu ness-ul si bucatica de ciocolata pana se omogenizeaza. Pasam capsunele cu furculita, nu la mixer, cat sa mai simtim si cate o bucatica mare de capsune din...
Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati
In carnea tocata, adugam ceapa rasa, ouale, cateii de usturoi pisati, pesmetul si condimentele. Amestecam bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne. Lasam la frigider aproximativ 30 minute ca sa se aromatizeze carnea. Modelam chiftelele, nu prea groase, - riscam sa nu se...
Prajitura cu iaurt si capsune
Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!). In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in...
Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci
Cum preparam snitelele: Taiem carnea de pui in fasii lungi de grosimea unui deget. Amestecam ouale cu mustarul, sare, piper, faina si boia. Intr-un bol amestecam pesmetul cu cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici. Dam fiecare bucatica de carne prin amestecul de ou, apoi...
Supa de usturoi cu crutoane aromate
Curatam usturoiul si il presam. Intr-o oala punem apa, adaugam cubuletele de legume si punem pe foc, pana da intr-un clocot. In alt vas, punem usturoiul la calit, dar nu il rumenim, ci doar 1 minut amestecand continuu cat sa capete uleiul putina aroma. Punem uleiul cu usturoi peste supa...
Chec pufos cu nuci
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena. Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie. Turnam treptat faina amestecand de sus in jos,...
Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati
Mixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul. Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praf de copt. Punem sarea si esenta...
Coronita de branza cu mamaliguta
Punem intr-un ceaun apa si sarea si malaiul. Amestecam si acoperim cu un capac. Asteapta sa inceapa sa borboroseasca. Amestecam bine si adaugam cubuletul de unt, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba 20 minute, dar mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata cand se...
Steluta din crema de zahar ars
Pui intr-un vas de inox zaharul si apa, si lasi la fiert pana se obtine un sirop usor maroniu. Lasi la racit. Separat, pui laptele la incalzit, adaugi in el semintele de la batonul de vanilie, se lasi sa se infuzeze aroma. Amesteci ouale cu zaharul, sarea si coaja de...
Placinta dobrogeana
Dai branza pe razatoare, pui peste ea 300 gr din cantitatea de smantana si amesteci totul foarte bine. Desfaci pachetul de foi de placinta dupa ce l-ai tinut la temperatura camerei si faci 4 rulouri din 3 foi, un rulou din 2 foi. Iei prima foaie de placinta, o ungi cu unt topit, pui pestea...
Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100
Spalam fiecare ou in parte cu putin detergent si il limpezim bine. Le punem apoi la fiert in apa rece, cat sa le acopere, la foc mic ca sa nu se sparga. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasam 7 minute, apoi oprim focul si scurgem apa. Punem in 4 cani diferite, 170 ml. (in fiecare...
Pateuri cu zacusca si usturoi
Decongelam aluatul foietaj la temperatura camerei. Feliem usturoiul si kaizerul in bucatele subtiri. Taiem in jumatate maslinele fara samburi. Fiecare foaie de aluat o impartim prin taiere, in 16 patrate egale. Fiind doua foi in pachet, vom obtine la final 32 patrate. In...
Mancarica "Adunare generala" (de post)
Punem cratita pe foc, adaugam uleiul (cat sa acopere in strat fin fundul acesteia). Cat se incinge uleiul tocam ceapa, telina si ardeiul in bucatele mici, morcovii rondele si pisam ustuoiul. Adaugam totul peste uleiul incins si amestecam ca sa nu se lipeasca. Adaugam apa calduta si...
Desert pasca fara aluat
Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie) si batem bine totul cu un tel. Adaugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin si...
"Shaorma" gata in 5 minute
Amestecam ouale cu bacon-ul taiat bucatele mici, apoi adaugam cascavalul taiat si el bucatele mici. Potrivim de sare si piper, punem si cimbru dupa gust. Punem o tigaie pe foc, ungem toata suprafata cu ulei de masline si turnam amestecul de oua avand grija ca acesta sa se imprastie pe toata...
Mancarica de conopida
Desfacem infoiata conopida in buchetele si o spalam. Punem apoi buchetelele la fiert in apa cu sare...dar nu prea mult...cam 10 minute. Intre timp, in uleiul incins, punem ceapa si rosiile tocate marunt. Adaugam patrunjelul si usturoiul tocat. Amestecam si adaugam conopida...
Cochilii cu lapte si aroma de lamaie
Se pun cei 2 l de apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga sare, se amesteca si se pun cochiliile. Amestecam si lasam sa fiarba cat timp este indicat pe pachet. In cazul meu, 7 minute. Scurgem de apa, punem din nou vasul cu cochilii pe foc, adaugam laptele rece, cele 4 linguri de...
Salata de ton
Punem tonul bine scurs intr-un vas, il zdrobim cu furculita, adaugam ceapa tocata marunt, caperele desarate si tocate marunt, mararul/patrunjelul si sucul de lamaie. Adaugam maioneza, potrivim de sare si piper si amestecam foarte bine.
Oua aspic cu sunca si legume
Ouale le spalam si le spargem cu grija un capacel cat mai mic, golim continutul, le spalam pe interior si le lasam sa se usuce. Punem gelatina la hidratat in putina apa rece, timp de 10 minute. In supa de pui putin incalzita, punem gelatina si amestecam pana se dizolva complet. Taiem...
Sandvis cald, in 3 minute
Punem o tigaie teflonata la incins. Taiem cele doua fasii de bacon in jumatate, feliile de cascaval la fel. Obtinem 4 bucati de bacon si 4 de cascaval. Cand tigaia s-a incins, punem feliile de bacon, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam deasupra lor cate o bucata de cascaval, punem putina...
Fasole scazuta cu usturoi
Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata. O spalam din nou si o punem la fiert in aa rece (aproximativ 1.5 l) cat sa o acopere. Intre timp pregatim aceeasi cantitate de apa pe care...
Tort festiv pentru Paste
Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar, oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul ,dar avand grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la...
Tocanita de legume cu orez (de post)
Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare. Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute. Cat timp fierb morcovii,...
Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia
Preparare Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia Punem zeama de varza la fiert cu 2 catei de usturoi (taiati feliute), dafin, piper, ienibahar. Adaugam bucata de slanina si o fierbem 20-40 minute (depinde cat de groasa este). Daca furculita intra usor in ea inseamna...
Clatite cu crema de vanilie si bezea
Cum preparam clatitele: Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 2 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei...
Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale
Tiramisu reţetă originală Cum preparam crema de ciocolata: Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand crema devine vascoasa. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam energic. Lasam la racit. Cum...
Ton cu salata verde si porumb
Punem ton-ul la scurs intr-o sita. Spalam salata verde si o rupem cu mainile in bucatele mici. Spalam si ceapa verde si o tocam bucatele potrivite. Punem bucatalele de salata intr-un bol incapator, ceapa verde taiata, adaugam boabele de porumb (fara zeama din conserva), punem si ton-ul rupt...