Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci

de Patricia Iordache in Pui, 10 Apr 2013 | 16383 vizualizari

 

In familia mea snitelele sunt la mare cautare drept pentru care, gatesc foarte des, ba din carne de pui, ba din porc etc. Ce nu-mi place este ca uleiul sare in toate partile cand le prajesc, ca nu sunt foarte sanatoase absorbind atat ulei, ba mai mult, sunt si prajite.
Asadar, am gasit in cautarile mele pe net, o varianta de snitele de pui la cuptor si tare au fost pe placul meu. Sper sa va placa si voua.
Sursa de inspiratie: www.iria.ro

 

INGREDIENTE

  • pentru snitele:
  • piept de pui (aproximativ 500-600 gr);
  • 2 oua (cred ca merge si unul pentru ca mie mi-a mai ramas);
  • 2 linguri mustar;
  • 100-130 gr. cascaval;
  • 4-5 linguri pesmet;
  • 2 linguri ulei;
  • 2-3 linguri rase, cu faina;
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • pentru garnitura:
  • 2 cartofi dulci;
  • 1 pastarnac;
  • 2-3 linguri ulei;
  • sare;
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci:

Cum preparam snitelele:

Taiem carnea de pui in fasii lungi de grosimea unui deget. 

Amestecam ouale cu mustarul, sare, piper, faina si boia.

Intr-un bol amestecam pesmetul cu cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici.

Dam fiecare bucatica de carne prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de pesmet cu cascaval, presam bine si asezam bucatile de carne in tava unsa cu putin ulei si tapetata apoi cu hartie de copt.

Cum preparam garnitura:

Curatam de coaja cartofii dulci si pastranacul si ii taiem felii cat mai subtiri.

Ii punem intr-un vas adand, punem ulei peste ei, sare, piper si amestecam pana ce toti sunt "unsi"de acest amestec.

Punem cartofii si pastarnacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Bagam, cele doua tavi la cuptorul incins la 190 grade, pentru 30-40 minute pana cand legumele sunt facute iar carnita a devenit rumena si aurie.

 

 

TIPS-URI

1

Servim alaturi de diferite sosuri (sos iutel de la Bunatati din natura; sos de iaurt cu usturoi si marar sau ketch-up de casa)

2

Putem servi si o salata (eu am optat pentru o salata de sfecla rosie cu hrean)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de pui de casa cu legume , in bere