Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

de Patricia Iordache in Torturi, 25 Mar 2013 | 5290 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală sau nu, acest tort l-am facut - cam pe fuga ce-i drept - pentru sotul meu care azi, implineste 34 ani :) Sa-mi traiasca! ;) Pentru reteta m-am inspirat de pe blog-ul Boabe de Cafea, insa am adus unele modificari.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml lapte;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 3 linguri cacao neagra;
  • 50 gr. unt
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 oua (doar galbenusurile);
  • 80 gr. zahar pudra vanilat;
  • 500 gr. mascarpone
  • Alte ingrediente:
  • 100 ml. lichior cappucino;
  • 42 piscoturi;
  • 300 ml. cafea tare (300 ml. apa+3 lingurite cu varf de cafea+ 3 lingurite zahar)
  • fulgi de migdale (pentru decor);
  • cacao pudra (pentru decor)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale:

Tiramisu reţetă originală

Cum preparam crema de ciocolata:

Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand crema devine vascoasa. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam energic. Lasam la racit.

Cum preparam crema mascarpone:

Mixam cele 4 galbenusuri cu zahar pudra pana obtinem o crema galben pal. Adaugam mascaropne si mixam pana avem o textura ca a unui mousse.

Crema finala:

Amestecam crema de ciocolata rece, cu crema mascarpone. Crema obtinuta o punem la frigider pana cand preparam siropul pentru piscoturi.

Siropul:

Facem o cafea tare pe care o lasam la racit si amestecam cu cei 100 ml lichior.

Montam tortul asa:

Pe o tava dreptunghiulara (a mea 20X32 cm) asezam 21 piscoturi - hidratate bine in sirop - unul langa altul.

Punem peste ele jumatate din cantitatea de crema, apoi alt strat de 21 piscoturi si restul de crema.

Presaram fulgii de migdale, pudram cu cacao si lasam la frigider minim 5 ore.

TIPS-URI

1

Daca doriti ca tortul sa iasa mai inalt, puteti folosi o tava mai mica (eventual patrata) si puteti pune 4 straturi de piscoturi si 4 randuri de crema.

2

Fulgii de migdale ii puteti inlocui cu bomboane mici de ciocolata sau orice altceva doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si mascarpone