Chec pufos cu nuci

de Patricia Iordache in Prajituri, 8 Apr 2013 | 21116 vizualizari

 

Reteta acestui chec o am de la o fosta colega de serviciu. Este cel mai gustos chec pe care l-am mancat vreodata!

 

INGREDIENTE

  • - 6 oua;
  • - 1 cana de zahar;
  • - 1 cana de faina;
  • - 6 linguri de ulei;
  • - 1/2 lingurita praf de copt (stins cu zeama de la 1/2 de lamaie);
  • - coaja de la o lamaie;
  • - putina sare;
  • - miez de nuca crud (cat de mult dorim);
  • - 1 lingurita cu varf cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena.

Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie.

Turnam treptat faina amestecand de sus in jos, usor, ca sa nu scada volumul albusurilor.

Oprim jumatate de cana de compozitie pe care o amestecam cu cacao.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu unt si faina, turnam compozitia alba, apoi pe mijloc turnam compozitia de cacao si amestecam usor cu lingura ca sa obtinem un mic decor.

Punem deasupra checului, pe toata suprafata, miezul de nuca taiat grosier sau bucati mari, depinde cum ne place.

TIPS-URI

1

Nu pisati foarte mult miezul de nuca pentru ca se poate arde la copt.

2

Am folosit o cana de 150 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuca