Reteta acestui chec o am de la o fosta colega de serviciu. Este cel mai gustos chec pe care l-am mancat vreodata!
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena.
Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie.
Turnam treptat faina amestecand de sus in jos, usor, ca sa nu scada volumul albusurilor.
Oprim jumatate de cana de compozitie pe care o amestecam cu cacao.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu unt si faina, turnam compozitia alba, apoi pe mijloc turnam compozitia de cacao si amestecam usor cu lingura ca sa obtinem un mic decor.
Punem deasupra checului, pe toata suprafata, miezul de nuca taiat grosier sau bucati mari, depinde cum ne place.
1
Nu pisati foarte mult miezul de nuca pentru ca se poate arde la copt.
2
Am folosit o cana de 150 ml.