Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2013 | 5754 vizualizari

 

Desi nu este tocmai o reteta, m-am gandit ca poate intereseaza si ajuta pe cineva prezentarea unei metode de vopsire a oualelor de prepelita.

 

INGREDIENTE

  • - 20 oua prepelita;
  • - 4 plicuri de vopsea Carmin - Dr. Oetker (1 plic are 5 ml.);
  • - 4 linguri cu otet;
  • - apa (pentru fiert ouale)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100:

Spalam fiecare ou in parte cu putin detergent si il limpezim bine. Le punem apoi la fiert in apa rece, cat sa le acopere, la foc mic ca sa nu se sparga.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasam 7 minute, apoi oprim focul si scurgem apa.

Punem in 4 cani diferite, 170 ml. (in fiecare cana) apa clocotita, o lingura de otet in 2 ml. vopsea (in fiecare cana alta culoare).

Amestecam bine cu o lingura, apoi punem cate 5 oua in fiecare cana si lasam aproximativ 5 minute.

Le scoatem cu ajutorul unei linguri si le asezam pe un gratar ca sa se usuce.

Le ungem cu putin ulei sau untura pentru a capata un luciu frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua de Pasti vopsite cu hartie creponata