Mi-a placut mult aceasta denumire pe care o da prietena mea acestui preparat pe care il fac pentru zilele de post si nu numai. Asadar...sa vedem cine participa la adunarea generala ;)
Punem cratita pe foc, adaugam uleiul (cat sa acopere in strat fin fundul acesteia).
Cat se incinge uleiul tocam ceapa, telina si ardeiul in bucatele mici, morcovii rondele si pisam ustuoiul. Adaugam totul peste uleiul incins si amestecam ca sa nu se lipeasca. Adaugam apa calduta si acoperim cu un capac.
Pana incepe sa fiarba apa, taiem cartofii in bucati potrivite apoi ii adaugam in apa care fierbe.
Punem sare, piper si foile de dafin si lasam sa fiarba 15-20 minute.
Adaugam mazarea (eu am avut din conserva si deja era fiarta), pasta de ardei si bulionul. Amestecam, potrivim de sare si mai lasam 5 minute (fara sa punem capacul, ca sa nu se cojeasca mazarea), oprim focul.
Adaugam verdeata tocata.