Sotul meu ar manca slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia non stop si de aceea o prepar foarte des. Ma gandesc ca poate mai sunt iubitori de "sunca cu usturoi" pe aici si de aceea m-am gandit sa va dau reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia pe care o fac eu. Sursa de inspiratie: cevabun.ro
Intrediente Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia
Preparare Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia
Punem zeama de varza la fiert cu 2 catei de usturoi (taiati feliute), dafin, piper, ienibahar.
Adaugam bucata de slanina si o fierbem 20-40 minute (depinde cat de groasa este). Daca furculita intra usor in ea inseamna ca e fiarta.
Scoatem slanina si o punem la presat intre doua tocatoare de lemn pana se raceste.
Restul de 4 catei de usturoi ii pisam, amestecam cu o lingura cu ulei si lingurita cu sare. Ungem cu acest amestec slaninuta racita si o punem la frigider pentru minim 2 ore.
Inlaturam cu dosul unui cutit usturoiul, presaram cu boia dulce, apasam cu dosul unei linguri (sau cu mainile), o taiem si servim.
Merge servita ca aperitiv, alaturi de un paharel cu tuica fiarta ;)
Alta reteta buna care acompaniaza cu succes aceasta slanina delicioasa gasiti aici - Carnati de casa afumati si aici - Ceafa afumata
Iar alaturi de-o afumatura buna, merge de minune un paharel de Tuica fiarta