Aceasta reteta de tocanita, o am de la mama. Perfecta pentru o zi de post. Sper sa va placa si voua ;)
Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare.
Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute. Cat timp fierb morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete frumoase de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul in oala.
Din rosii preparam rapid, la mixer, un suc de rosii vartos si sanatos, iar conopida o desfacem in buchetele mici si le adaugam in oala.
Spalam orezul si il pun la semifiert in 400 ml de apa.
Amestecam din cand in cand astfel incat orezul sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Dupa 15 minute este gata semifiert.
Adaugam orezul peste legume. Potrivim de sare, piper si adaugam cateva frunze de dafin.
Amestecam si lasamtotul sa fiarba.
Intre timp, usturoiul, frunzele de telina si cele de patrunjel le vom toca marunt si apoi le vom rasturna peste tocanita.
Oprim focul si servim alaturi de muraturi.