Tocanita de legume cu orez (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 27 Mar 2013 | 12234 vizualizari

 

Aceasta reteta de tocanita, o am de la mama. Perfecta pentru o zi de post. Sper sa va placa si voua ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite (una rosie si una alba)
  • 2 morcovi zdraveni
  • 1 felie groasa de 2 cm de radacina de telina
  • 2 rosii mari (pentru suc)
  • 2 gogosari (unul verde, unul rosu) mari
  • 1 ardei gras galben mare
  • 4 catei de usturoi
  • 130 gr orez
  • cateva buchetele de conopida
  • cateva frunze de telina
  • jumatate legatura de patrunjel verde
  • 2-3 frunze de dafin
  • ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu orez (de post):

Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare.

Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute. Cat timp fierb morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete frumoase de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul in oala.

Din rosii preparam rapid, la mixer, un suc de rosii vartos si sanatos, iar conopida o desfacem in buchetele mici si le adaugam in oala.

Spalam orezul si il pun la semifiert in 400 ml de apa.

Amestecam din cand in cand astfel incat orezul sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Dupa 15 minute este gata semifiert.

Adaugam orezul peste legume. Potrivim de sare, piper si adaugam cateva frunze de dafin.

Amestecam si lasamtotul sa fiarba.

Intre timp, usturoiul, frunzele de telina si cele de patrunjel le vom toca marunt si apoi le vom rasturna peste tocanita.

Oprim focul si servim alaturi de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu orez (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie rapida de fasole manastireasca