Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati

de Patricia Iordache in Porc, 11 Apr 2013 | 8651 vizualizari

 

Nici nu stiam cum sa le numesc corect pe aceste chiftele.
Este, mai pe larg explicat, un amestec de carne modelat si copt pe gratar care se pune de cele mai multe ori intr-o chifla taiata pe jumatate pe langa cascaval, maioneza, salate etc
Eu le-am servit cu cartofi prajiti, salata si lipie ;) A fost delcios!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc tocata
  •  2 cepe potrivite date prin razatoare cu gauri mici
  •  2 oua
  •  4-5 catei de usturoi presati
  •  4-5 linguri rase cu pesmet
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati:

In carnea tocata, adugam ceapa rasa, ouale, cateii de usturoi pisati, pesmetul si condimentele. Amestecam bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne.

Lasam la frigider aproximativ 30 minute ca sa se aromatizeze carnea.

Modelam chiftelele, nu prea groase, - riscam sa nu se faca bine in mijloc - si le dam la frigider pentu 1-2 ore.

Le scoatem de la frigider, ungem gratarul cu putina slanina - ca sa nu riscam sa se lipeasca carnea -  si asezam chiftelutele. Sunt gata cand sunt rumene pe ambele parti.

Le-am servit alaturi de cartofi taiati cu ajutorul unei forme cu onduleuri, apoi prajiti in baie de ulei.

Am pus si o salatica gustoasa alaturi facuta din salata verde, ridichi, rosii, ceapa verde si boabe de porumb din conserva.

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de carne de porc, carne de pui, curcan sau ce va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman