Patricia Iordache

1

Bucataras
incepator

Bucuresti/Popesti-Leordeni

Bucataras din 27.02.2013

RETETE263
PRIETENI327
Retete

Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

In Pui la 24 Mar 2013

Cum preparam pulpele: Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Oprim focul, scoatem bucatile de carne pe un prosop de hartie ca sa se usuce,...

Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

In Dulciuri la 23 Mar 2013

Cum preparam clatitele: Puneţi într-un bol băutura de soia, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi clătitele una câte una, până se termină aluatul. Dacă aluatul este prea gros mai...

Gustare taraneasca

In Sandvisuri la 23 Mar 2013

Prajim putin feliile de paine, le frecam cu catelul de usturoi, ungem cu putina untura, punem putina sare si boia dulce, apoi castravete murat taiat cubulete mici. Doamneeee, e asa de bun! Mai vreau o felie :))

Iepure cu masline

In Mancaruri cu carne la 22 Mar 2013

Punem carnea de iepure in otet amestecat cu apa si sare si il tinem acolo aproximativ 30 minute, o ora. Intre timp, calim ceapa taiata marunt, o scoatem si in uleiul ramas rumenim putin carnea scoasa din amestecul cu otet. Punem carnea rumenita pe toate partile intr-o cratita, adaugam apa...

Ciorba de fasole (de post)

In Mancaruri de post la 22 Mar 2013

Boabele de fasole le alegem si le spalam. Le acoperim cu apa rece si le lasam la hidratat  minim 6 ore. Aruncam apa, punem aproximativ 2.5 l apa rece si punem la fiert. Separat, incalzim alta apa pe care o vom folosi la inlocuirea celei in care a fiert fasolea. Mai pe scurt, schimbam...

Coaste in vin alb, la cuptor

In Porc la 21 Mar 2013

Spalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa). Preincalziti cuptorul la 200 grade. In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele: sarea, piperul, boiaua, cimbrul, usturoiul pisat, foile de dafin, ardeii grasi si ceapa, taiaei...

Mix pentru ciocolata calda (pudra, home made)

In Bauturi la 21 Mar 2013

Cum preparam mixul: Ciocolata se baga 10-15 minute la congelator ca sa nu se topeasca cand o radem pe razatoarea cu gauri mici. Daca se mai topeste pe parcurs o mai punem putin la congelator, o scoatem si continuam sa o radem. Punem ciocolata rasa intr-un vas incapator, adaugam cacao,...

Tort cu ciocolata si nuci caramelizate

In Torturi la 21 Mar 2013

Cum preparam blatul:   Tapetam forma in care vom coace blatul, cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul pana se formeaza o spuma tare. Adaugam galbenusurile toate odaata, punem si apa, amestecam....

Mini torturi Diplomat

In Torturi la 20 Mar 2013

Punem bucatile de ananas intr-un castronel (fara sirop). Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine. Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie". Lasam sa...

Negresa cu gem de gutui (de post)

In Prajituri la 20 Mar 2013

Intr-un castron potrivit ca marime punem gemul, apa, sarea, zaharul si amestecam pana ce se topeste zaharul. Incorporam apoi uleiul turnat in fir, adaugam nuca macinata, scortisoara, esenta de rom si omogenizam. Stingem bicarbonatul cu zeama de la 1/2 de lamaie, il adaugam in compozitie si la...

Mancarica cu cuburi de soia

In Mancaruri de post la 20 Mar 2013

Punem bucatile de soia in apa cu sare si 2 catei de usturoi taiati in jumatate si lasam la fiert 30 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Separat, punem uleiul intr-o oala cu fundul gros, punem ceapa taiata julien, morcovii taiati felii rotunde si amestecam ca sa nu se arda....

Prajitura desteapta

In Prajituri la 20 Mar 2013

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul, luam de pe foc si lasam la racit. Separam ouale, albusurile le batem spuma si galbenusurile cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte racita si amestecam usor cu un tel. Adaugam si...

Chec gata in 5 minute

In Prajituri la 19 Mar 2013

Luam o cana maricica (eu am luat o cana de supa) si punem in ea ceea ce urmeaza. Amestecam toate prafurile foarte, foarte bine. Adaugam oul crud si amestecam iar foarte bine. Punem cele 3 linguri de lapte si cele 3 de ulei, mai amestecam iar si dam totul la cuptorul cu microunde setat la...

Cartofi cu mustar si usturoi

In Mancaruri de post la 19 Mar 2013

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete (1X1 cm). Facem sosul amestecand mustarul, usturoiul pisat, uleiul, cimbrul, sarea si piperul. Turnam sosul peste cartofi si incepem sa amestecam bine, bine folosind mainile proaspat spalate sau...daca suntem pretentiosi, ne ajutam de o lingura...

Desert rapid la pahar

In Prajituri la 18 Mar 2013

Fructele de padure le-am bagat in blender cu putin zahar pudra si am obtinut un sirop gros de fructe. Am luat in pahar, am pus un strat din blatul de biscuiti, am turnat putin lichior peste el, apoi un strat de budinca de vanilie, sirop de fructe de padure, iar budinca de vanilie si, ca motz,...

Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta

In Porc la 18 Mar 2013

Cum preparam tochitura:   Taiem carnea de porc in bucati putin mai mari decat o nuca. Taiem carnatii in bucati mari, slaninuta fasii late. Pisam usturoiul. Punem intr-un ceaun putin ulei, adaugam slaninuta si o lasam sa se topeasca putin si sa iasa grasimea din ea. Adaugam...

Lutica din ardei copti

In Mancaruri de post la 17 Mar 2013

Daca nu aveti la congelator legume, procedati in felul urmator. Coaceti ardeii capia, ii puneti intr-un vas, presarati cu putina sare si ii acoperiti cu un capac si ii lasati vreo jumatate de ora. Asa se vor decoji foarte usor. Puneti niste apa la fiert, crestati putin coaja de rosie, in X...

Mingiute cu visine

In Prajituri la 17 Mar 2013

Biscuitii tocati la masina sau la mixer ii amestecam cu laptele, untul, zaharul, esenta si cacao pana obtinem un aluat usor de modelat. Luam cu o lingura compozitie, punem in mijloc o visina din visinata si formam o mingiuta de marimea unei nuci avand grija ca visina sa fie bine acoperita....

Sufleu improvizat

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2013

Curatam cartoful de coaja, il taiem cuburi si il punem pentru 10 minute la fiert in apa cu sare, apoi scurgem de apa in care a fiert si punem bucatelele de cartof intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20 minute la 220 grade. Preincalzim cuptorul la 220 grade  (daca cumva am oprit...

Reteta de bulete de cascaval pe care le-as manca la orice zi din zi si din noapte

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2013

Preparare Reteta de bulete de cascaval pe care le-as manca la orice zi din zi si din noapte  Radem cascavalul (imediat ce l-am scos din frigider) pe razatoarea cu gauri mici. Amestecam cu restul ingredientelor pana ce obtinem un fel de aluat nu foarte compact. Cu mainile, modelam...

Nuca prajita si sarata

In Mancaruri de post la 16 Mar 2013

Spargem nucile, scoateti miezul cu grija si il lasati asa cum e, bucati mari. Incingeti o tigaie de teflon, puneti nucile, stropiti cu putina apa (cat sa se lipeasca sarea de ele), presarati sare. Miscati tigaia si rasuciti nucile pe toate partile, 5-10 minute pana se rumensc, fiind foarte...

Ratatouille

In Mancaruri de post la 15 Mar 2013

Taiem vinetele, dovleceii (cu tot cu coaja) cubulete, ardeii ii taiem fasii. Punem legumele la calit, pe rand in ulei. Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat sosul. Punem uleiul la incins, calim ceapa, adaugam rosiile taiate cubulete, usturoiul, foaia de...

Prajitura cu biscuiti si iaurt

In Prajituri la 15 Mar 2013

Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!). In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in plus...

Tarta cu pere

In Prajituri la 14 Mar 2013

Amesteacam toate ingredientele (fara pere), turnam toata compozitia intr-o tava (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 27 cm)  in care am pus hartie de copt sau o ungem cu unt si tapetam cu faina. Deasupra aranjam feliile de pere, dupa bunul plac, apoi bagam totul la cuptorul...

Briose pufoase cu ciocolata si piersici

In Prajituri la 14 Mar 2013

Scoti piersicile din compot, le tai cubulete si le pui la scurs intr-o sita. Tai cubulete ciocolata amaruie. Pui ouale intregi, zaharul si zaharul vanilinat intr-un castron mare si incepi sa mixezi la viteza mare, timp de aproximativ 5 minute, pana ce obtii o crema consistenta.  Adaugi...

Tort de ciocolata si fistic

In Torturi la 14 Mar 2013

Cum pregatim blatul: Tapetam forma in care vom coace blatul, cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul pana se formeaza o spuma tare. Adaugam galbenusurile, toate odata, punem si apa, amestecam. Cernem faina si...

Langos cu branza, chimen si marar

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2013

Cum preparam coca: Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu...

Prajitura rapida cu mere si biscuiti

In Prajituri la 13 Mar 2013

Curatam merele de coaja si cotor si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul, coaja de portocala, scortisoara si le calim la foc potrivit, amestecand continuu. Cand merele incep sa lase zeama, adaugam praful de budinca dizolvat in cei 300 ml apa, amestecam...

Ou ochi in crenvurst inimioara

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2013

Punem intr-o tigaie cu diametrul mic, putin ulei (cat sa acopere tot fundul). Taiem crenvurst-ul pe jumatate, lasand netaiat la un capat, o portiune de aproximativ 5 cm. Unim cele doua jumatati obtinute, in partea opusa capatului lasat netaiat si le fixam cu o scobitoare ca sa aiba forma...

Chiftelute cu legume

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2013

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in care au fiert si i-am pus la racit apoi i-am ras mare. Am tocat ceapa verde si patrunjelul. Am...

Afisate 181 - 210 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2014

Pasta de sardine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]