Melci din foietaj cu umplutura de pizza

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2013 | 7466 vizualizari

 

Fac deseori acesti melcisori pentru ca se prepara rapid si sunt buni de rontatit in fata televizorului, sau de luat ca pachetel pentru serviciu.

 

INGREDIENTE

  • - un pachet aluat foietaj;
  • - 4-6 linguri ketch-up de casa/suc de rosii amestecat cu condimente si putin usturoi pisat;
  • - 200 gr. cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari;
  • - o mana de masline fara samburi;
  • - 6-8 felii de bacon;
  • - sare;
  • - piper;
  • - cimbru (din belsug)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci din foietaj cu umplutura de pizza:

Aluatul se lasa la decongelat la temperatura camerei.

Intindem foaia presand putin cu sucitorul, intindem pe toata suprafata ei ketch-up de casa (sau suc de rosii), radem cascavalul, punem maslinele taiate rondele subtiri, adaugam bacon-ul taiat in bucatele late de 2 cm . Presaram sare, piper si cimbru.

Rulam foaia umpluta, destul de strans, pe lungime.

Din ruloul format taiem bucati late de 3 cm. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam melcisorii formati.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 15-20 minute pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din foietaj cu umplutura de pizza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei