Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati

de Patricia Iordache in Dulciuri, 8 Apr 2013 | 11396 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o pe blog-ul Laurei Adamanche. Sunt usor de facut, gustosi si aspectuosi.

 

INGREDIENTE

  • - 225 gr. ciocolata amaruie
  • - 60 gr. unt;
  • - 100 gr, zahar;
  • - 2 oua mari;
  • - 225 gr. faina;
  • - 1 esenta vanilie;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - putina sare;
  • - zahar pudra (pentru exterior)
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.

Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul.

Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina cernuta  si amestecata cu praf de copt. Punem sarea si esenta de vanilie.

Obtinem o crema pe care o tinem la frigider minim 3 ore sau peste noapte.

Formam din aluat o bila cat o nuca pe care o dam prin zahar pudra si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa cu toata compozitia.

Coacem biscuitii la 170 grade, maxim 10 minute. Interiorul trebuie sa ramana umed ca la negresa, asa ca nu depsiti timpul de coacere.

Dupa ce s-au copt, ii lasam putin sa se raceasca in tava si ii scoatem usor din tava pentru ca sunt fragili si moi pana se racesc.

Din cantitatile mentionate am obtinut 46 biscuiti.

 

TIPS-URI

1

Reteta prevede sa dam bilutele de coca si prin zahar tos insa eu am incercat si nu mi-a placut, asa ca i-am dat doar prin zahar pudra.

2

Dupa coacere au aspect crapat, foarte frumos.

3

Manevrati cu grija cat sunt calzi, pentru ca sunt fragili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

09.04.2013, 10:20

Multumesc Gaby! Poate o fi norocul incepatorului, ca este prima data cand ii fac

LC 1

12.04.2013, 23:59

Si eu de cand tot zic ca fac ...sunt asa de efect!

Patricia Iordache 1

13.04.2013, 08:24

Da

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Potcoave