Placinta dobrogeana

de Patricia Iordache in Dulciuri, 6 Apr 2013 | 13402 vizualizari

 

Este o placinta cu care rasfat musafirii sau familia, de cate ori am ocazia. Este extraordinara calda, dar si rece, servita alaturi de un pahar cu lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet foi de placinta (14 foi)
  • - 500 gr branza telemea (nu foarte sarata)
  • - 5 oua
  • - 200 gr unt (pentru unsa foile de placinta)
  • - 500 gr smantana
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Dai branza pe razatoare, pui peste ea 300 gr din cantitatea de smantana si amesteci totul foarte bine.

Desfaci pachetul de foi de placinta dupa ce l-ai tinut la temperatura camerei si faci 4 rulouri din 3 foi, un rulou din 2 foi.

Iei prima foaie de placinta, o ungi cu unt topit, pui pestea ea a doua foaie de placinta, ungi iar cu unt si la fel procedezi si cu cea de-a treia foaie, peste care pui o parte din umplutura si rulezi pe latura lunga, nu foarte strans.

Asezi acest prim rulou in tava de cuptor, unsa cu unt. Procedezi la fel si cu restul de 4 rulouri si le asezi pe toate, unul langa celalalt in tava.

Cele 5 oua impreuna cu cele 200 gr de smantana ramase, le amesteci si obtii o crema pe care o torni peste rulourile intepate cu ajutorul unei furculite.

Lasi aproximativ 15 minute, sa se imbibe cu lichid, apoi bagi tava la cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste, timp de 30-35 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza in tava si se serveste.  

Mie mi-au iesit 26 bucati.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Patricia Iordache 1

26.04.2013, 08:03

Bucataras Monica 1

26.04.2013, 08:46

imi place , arata foarte bine si gustul cred ca este pe masura

Xandrinne 1

09.12.2015, 07:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de visine