Pasca cu branza dulce

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2013 | 7545 vizualizari

 

Mie imi place pasca traditionala cu blat de cozonac, asa ca am framantat aluat de cozonac! Am facut si doi cozonaci, unul cu prune uscate!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180g margarina + ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 80g drojdie
  • 500ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg branza de vaci
  • 300g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.

Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie.

Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga grasimea topita.

Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.

Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele.

Cand aluatul a crescut se intinde o foaie subtire, 3-4 mm, si se pune intr-o tava unsa cu margarina.

Se taie marginile care depasesc tava. (mai frumos ca mine)

Se pune branza intava si se niveleaza frumos si uniform.

Se intoarce marginea foii de aluat peste compozitia de branza si se unge cu galbenus de ou.

Se poate pune pe margine si impletitura si alte figuri, dar mie imi place simpla.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Cand este rumenita frumos se scoate si se lasa la racit.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Cand se scoate din cuptor branza este moale dar se intareste prin racire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit cu nuca si rahat