Tort de cacao si vanilie

de MotanLaOale in Torturi, 12 Noi 2012 | 9919 vizualizari

 

Acest tort este dedicat tuturor bucatarasilor de la Motan care a implinit doi ani de cand a venit in randul vostru. Au fost doi ani de voie buna si bucatareala cu prieteni de suflet! Va multumesc pentru prietenia aratata si ca ati fost mereu prezenti cu un sfat sau o vorba buna! Am avut si placerea sa cunosc personal cativa bucatarasi care mi-au confirmat ce oameni cu suflet mare sunt pe acest site! Gata ca o sa cad in butoiul cu melancolie, asa ca va invit la o felie de tort. Nu criticati ornarea ca este facut de motan care nu le aea cu ornatul! Dar invata el! Multumesc ca existati! >:D

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA CACAO
  • 400ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150g unt
  • 50g cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA VANILIE
  • 400ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150g unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • SIROP
  • 500ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNAT
  • 200ml frisca lichida
  • rondele de ananas
  • bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cacao si vanilie:

Pentru  blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din farma si se lasa la racit.

Pentru crema de cacao se pun 200ml lapte la fiert cu zaharul.

In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit.

Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.

Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune la frigider.

Crema de vanilie se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.

Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom. Se lasa la racit.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza.

Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema de cacao, o alta foaie de blat, crema de vanilie si a treia foaie de blat.

Se pune in frigider pentru o ora.

Se bate frisca si se orneaza tortul dupa preferinta si pricepere.

Eu l-am imbracat in frisca, am pus cateva bucati de ananas si am presarat bilute de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie