M-am inspirat de la Timea. Foarte bun!
Se bat spuma tare albusurile cu sarea.
Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute.
Se adauga treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa.
Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor de sus in jos, sa nu se lase spuma.
Se toarna in tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preancalzit pentru 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt blatul.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Cand este racit blatul se taie in 3.
Pentru sirop se pune pe foc apa cu zaharul si cand fierbe se adauga nesul si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Pentru crema untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra.
Se adauga pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom si se mixeaza pana obtinem o crema spumoasa si fina.
Cele trei foi de blat se pun pe trei platouri si se insiropeaza bine.
Se aseza pe un platou prima foaie de blat insiropata bine apoi ungem cu jumatate din crema.
Se pune a doua foaie insiropata si ungem cu crema ramasa.
Se aseza ultima foaie insiropata.
Se da la frigider minim o ora.
Pentru glazura se topeste pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata.
Se lasa sa se raceasca usor apo sei toarna peste tort, niveland si lasand sa curga si pe margini.
Se da la frigider o ora sa sa intareasca glazura.
Pentru ornat am batut 200 ml de frisca lichida cu 3 lingurite de nescafe.
Am ornat laterala tortului si am facut cateva moate (mai mult gramajoare).
Se poate orna cum va place si oricum mai frumos de cum am reusit eu.
Pofta Buna!