Placinta cu branza, visine si caise

de MotanLaOale in Dulciuri, 15 Iul 2012 | 14133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g branza de vaci
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar sau indulcitor
  • 300ml iaurt
  • 300ml smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 500g visine
  • 500g caise
  • ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, visine si caise:

Foile de placinta se lasa sa se dezghete.

Visinile se curata de samburi.

Caisele se curata de samburi si se taie patratele.

Branza se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si 2 oua.

Se adauga visinile si caisele si se amesteca cu o lingura.

Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza cu fructe, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)

Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.

Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se increite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.

Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste cam 30-40 minute.

Se amesteca iaurtul cu smantana, cu 2 oua si cu 2 pliciri de zahar vanilat.

Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot amestecul de iaurt cu smantana deasupra.

Se reintroduce in cuptor pana scade toata zeama si redevine rumena 30-40 minute.

Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se poate presara cu zahar pudra.

Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci