Intr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare.
Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare.
Se pune pe foc mic si se amesteca inca de cateva ori pana se desprinde de pe fundul cratitei.
Se lasa la racit.
Se amesteca ouale pe rand, cate unul pana se incorporeaza, apoi altul si apoi ultumul.
Rezulta o coca lipicioasa de consistenta medie.
Se pune intr-un pos si se fac bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mare 10 minute si apoi la foc mediu inca 20-25 minute pana se rumenesc putin.
In primele 20 de minute nu se deschide cultorul ca sa nu se lase cojile.
Rezulta coji de eclere crescute frumos si goale la mijloc.
Se lasa la racit.
Pentru crema se mixeaza ingredientele 3-4 minute rezultand o crema tare care se pune in frigider.
Cand sunt reci se taie cojile in doua si se umlpu cu crema din belsug.
Se pot glazura sau orna dupa preferinta.
Eu le-am ornat (destul de stangaci) cu frisca.
Pofta Buna!
1
Secretul reusitei consta in amestecarea cu oua a aluatului.