Facuta la cerere din aceleasi ingrediente ca la briose dar am incercat cu cele doua compozitii sa fac o prajitura dungata (zebrata).
Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste.
Se adauga uleiul putin cate putin.
Se adauga iaurtul si sucul de lamaie.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
Se amesteca bine si se imparte in doua castroane.
Intr-o parte se pune zaharul vanilat si coaja de lamaie.
In cealalta se pune cacaoa si stafide si se amesteca bine.
Se tapeteaza o tava cu ulei si faina.
Se pune din prima compozitie o lingura in mijlocul tavii si apoi o lingura din a doua peste prima si tot asa pana se termina.
Compozitia se va deplasa spre marginile tavii in straturi care fac farmecul.
Se da la cuptorul praancalzit la foc mediu 30-35 minute.
Cand este gata se lasa sa se raceasca, se scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Pofta Buna!