Si uite asa incetisor din vorba in vorba, mai mult hlizeala, din reteta in reteta, mai mult ale voastre am ajuns si eu, dupa doi ani jumatate, la reteta 350. Nu va mai zic ce placere am sa stau toata ziua cu voi pe site ca stiti de acum! Avand multe albusuri ramase in congelator am facut un guguluf si niste briose pentru toti bucatarasii!
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.
Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.
O treime din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cacaoa cu o spatula pana la omogenizare.
Forma de guguluf se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Rahatul se taie bucatele si se tavalesc prin zahar pudra sa nu se lipeasca.
In forma de guguluf se pune jumatate din compozitia alba si se presara bucatile de rahat.
Se toarna compozitia cu cacao si se presara mixiu de fructe deshidratate.
Rahatul si fructe deshidratate se pun dupa gustul fiecaruia, mai multe sau mai putine.
Deasupra se toarna compozitia alba ramasa si se niveleaza.
Eu facand din multe albusuri mi-a ramas compozitie si am facut si niste briose, respectand aceiasi pasi.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute pana este facut si rumenit putin deasupra.
Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca 10-15 minute, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Se poate orna dupa dorinta cu diverse glazuri, frisca, ducceata....
Eu am presarat putin zahar pudra.
Se taie si se serveste!
Pofta Buna!