La sfatul Gabytei am ales varianta cu drojdie ca aduce cel mai mult cu cea de cofetarie. Intr-adevar aduce bine si a iesit foarte buna.
UMPLUTURA:
Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.
Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, faina si se amesteca bine.
Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.
Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.
Cand si-a dublat volumul se pune in formele unse cu unt.
Eu le-am facut in formele de briose de silicon.
Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumenesc putin.
Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.
Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.
Cand este rece se amesteca esenta de rom.
Savarinele se intorc cu partea din forma in sus si se taie la fiecare un capacel.
Se insiropeaza bine, bine.
Pentru frisca se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare.
Se pune frisca sub capacele savarinelor si capacelul se unge cu dulceata de capsuni.
Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.
Se pun in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.
Pofta Buna!
1
Daca se folosesc formele de briose este mai usor daca se folosesc si hartiile speciale pentru pus in forme.
2
Insiroparea este bine sa se faca de mai multe ori la interval de un sfert de ora.