Dulceata de zmeura

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 17 Iul 2013 | 4192 vizualizari

 

Am facut de gust ca tare aromata si buna este!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Zmeura se pune intr-o sita, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs.

Dupa ce s-a scurs se pune intr-o cratita si se toarna zaharul deasupra.

Se tine la frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.

A doua zi se pune la fiert la foc iute 15 minute pana se topeste zaharul si apoi la foc mic.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Se amesteca cat mai rar in cratita sa ramana zmeura intreaga.

Spre final se pune si zeama de la 1/2 lamaie.

Se face proba cu picatura pe farfuria rece din congellator si cand sta bobita este gata.

Se curata bine de urmele de spuma, se acopera cu un prosop umed si se lasa pana se raceste.

Se pune rece in borcane spalate si sterilizate.

Se pune eticheta si se pune in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem/dulceaţă de zmeură