Dulceata de zmeura

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 17 Iul 2013 | 3927 vizualizari

 

Am facut de gust ca tare aromata si buna este!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Zmeura se pune intr-o sita, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs.

Dupa ce s-a scurs se pune intr-o cratita si se toarna zaharul deasupra.

Se tine la frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.

A doua zi se pune la fiert la foc iute 15 minute pana se topeste zaharul si apoi la foc mic.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Se amesteca cat mai rar in cratita sa ramana zmeura intreaga.

Spre final se pune si zeama de la 1/2 lamaie.

Se face proba cu picatura pe farfuria rece din congellator si cand sta bobita este gata.

Se curata bine de urmele de spuma, se acopera cu un prosop umed si se lasa pana se raceste.

Se pune rece in borcane spalate si sterilizate.

Se pune eticheta si se pune in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem/dulceaţă de zmeură