Este facut la dorinta nepotului si fiului meu. "Sa faci o prajitura fara nimic sa o mancam cu lapte", nimic referindu-se la fructe, stafide, nuca, alune.... a sost cererea mofturosilor familiei. :))) Desi fara mai nimic a iesit bun! "Sa mai faci, ca bun l-ai facut!" a fost aprecierea suprema! :))))
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Se omogenizeaza si se imparte compozitia in doua castroane in proportia de 1 la 3.
In castronul cu mai multa compozitie se pune coaja de la lamaie si se amesteca.
In celalalt castron se pune cacao zmestecata cu 3 linguri de lapte si se omogenizeaza. Laptele are rolul de a mentine compozitia la acceasi densitate si sa nu se "scufunde" la fundul tavii de copt.
Se tapeteaza doua forme de chec cu ulei si faina si se toarna compozitia alba in mod egal in cele doua tavi.
Deasupra se toarna compozitia cu cacao in mod egal in cele doua tavi.
Se fac niste miscari in zig zag cu o furculita (sau scobitoare) in compozitia din tavi ca sa se intrepatrunda cele doua compozitii.
Se introduc tavile in cuptorul preincalzit la foc potrivit spre mare pentru 30-40 minute.
Se face testul cu scobitoarea si cand checul este rumenit frumos, este gata.
Se lasa sa se raceasca 15-20 minute si se scoate din tava.
Se taie cand este rece iar cand este cald se rupe. :))))
Se serveste cu o cana de lapte sau cafea.
Pofta Buna!
1
Se pot pune in compozitie stafide, rahat, nuca, fructe confiate sau orice va place.