Crisulina este de vina ca m-a pus la munca! :)))) Si uite asa, incet, incet am ajuns si la reteta cu numarul 450, alaturi de voi!
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte.
Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie.
Se tapeteaza cu unt o tava (sau forma) si se intinde grisul pe toata suprafata.
Se presara stafide si se preseaza un pic in gris cu palma.
Se toarna deasupra amestecul de branza si se niveleaza.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Cand este rumenita frumos este gata.
Se lasa sa se raceasca in tava.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
1
Grisul doar se amesteca bine cu laptele, nu se fierbe deoarece sa intareste si se intinde greu in tava.