Chec simplu

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Apr 2014 | 6870 vizualizari

 

Este simplu facut pentru mic dejun spre a fi mancat cu laptic.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar ulei
  • 2 oua
  • 4 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 2 lingurite cacao
  • o mana de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.

Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine.

Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Rezulta un aluat moale care curge.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.

Se toana aproape tot aluatul in cele doua tavi pastrand putin aluat.

Aluatul pastrat se amesteca cu cacaoa si stafidele si se pune in fiecare tava.

Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.

Se introduce in cuptor 30-35 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.

Eu l-am lasat simplu ca merge mai bine cu laptic.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune si nuci, rahat sau fructe confiate.

2

Daca se pune ulei de masline seamana foarte mult cu cel mancat in Grecia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]