Reteta de preparare a papanasilor Am facut pentru prima oara dupa reteta lui Gaby. Au iesit buni, dar parca tot cei prajiti sunt adevaratii papanasi!
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat.
Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare.
Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute.
Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea.
Se lasa la racit si rece se amesteca cu zaharul pudra.
Se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala mare.
Cand clocoteste se da focul mic.
Cu mana umeda se formeaza bile potrivite si se pun la fiert in oala la foc potrivit.
Sunt fierte cand se ridica la suprafata.
Se scot cu o paleta, se tavalesc prin pesmet si se pun pe platou.
Le-am servit cu smantana si dulceata de visine.
Se pot servi cu price toping va place.
Pofta Buna!
1
Branza de vaci trebuie sa fie scursa bine de zer.
2
Daca amestecul este prea moale se poate pune inca putin gris.
3
Daca amestecul este prea tare se mai poate adauga un ou.